Overwatch liga – Teksaški kriptonit

Overwatch liga – Teksaški kriptonit

Tek je drugi dan u trećoj fazi, a već se pitamo na šta će ličiti tabela na kraju ove nedelje. Čak dva sinoćna meča su morala biti rešena na petoj mapi, a ponovo smo mogli da vidimo da razlika između zapada i Koreje nije onako velika koliko bi mnogi koreanci voleli da verujemo.

 

Florida Mayhem  0 – 4  New  York Excelsior

Mayhem je tim koji je dugo bio na dnu tabele, a na kraju druge faze je pokazao bleske Misfitsa iz prošlosti. NYXL je imao nezgodan zadatak pred sobom, jer ih je upravo Mayhem pre par nedelja umalo iznenadio i morali su da se vade na petoj mapi! Njujork je ovaj put došao spreman, ali ni tim sa Floride se nije davao, iako rezultat sugeriše drugačije. Tri mape su bile jako tesne i samo mala razlika u kvalitetu i uigranosti je omogućavala Njujorku da izađe kao pobednik na svakoj. Imali smo prilike da vidimo i debi Sayaplayera u dresu Mayhema na poslednje dve mape, a na Route 66 je pokazao poprilično impresivnu igru. Njujork je konačno u postavu vratio Pine-a, naravno na njegovoj domaćoj mapi, Iliosu. Nije se raspucao kao što smo navikli, ali to u njegovom slučaju tu igru čini više sjajnom a manje bogovskom. Njujork je ovaj put izbegao iznenađenje, a Mayhemu preostaje da vrebaju neki lakši plen.

 

Philadelphia Fusion  2 – 3  Boston Uprising

Sudar između dve najsličnije ekipe u ligi nije mogao da se završi nikako drugačije nego u pet mapa. I Boston i Filadelfija sigurno pretenduju na play-off mesto u ovoj fazi, tako da je njihov međusoban duel bio prilično važan za dalji nastavak faze, iako je još uvek veoma rano. Boston je krenuo snažno na Volskayi, dok je Fusion uzvratio na Blizzardworldu, novoj mapi u ovoj fazi na koju se timovi još uvek privikavaju. Snillo se našao u postavi Fusiona umesto eQo-a koji je interno suspendovan na 3 meča zbog ispada na svom strimu. Usledio je Ilios na kom je Boston dominirao i brzo rešio mapu u svoju korist, a zatim je Fusion uzvratio na Route 66, koji im već polako postaje specijalnost. Peta mapa je ponovo bila control mod, Oasis u ovom slučaju, a Fusion je pokušao sa Shadowburnom u postavi, međutim ni to nije bilo dovoljno da se pobedi zagrejani Dreamkazper. Uprising je slavio 3-2 ubedljivim pobedama na obe control mape kao glavim faktorom uspeha.

 

London Spitfire  2 – 3  Houston Outlaws

Spitfire je ušao u meč sa namerom da se osveti Outlawsima za dva naneta poraza u regularnom delu sezone i zato su izveli svoju najjaču postavu. Krenuli su furiozno na Temple of Anubisu gde su se obe ekipe nadmudrivale na svakom pointu, a tim iz Londona je ipak odigrao dosta bolje i slavio. Blizzardworld je bio sledeći, mapa na kojoj su oba tima delovala izgubljeno i baš se videlo da je nisu vežbali. Izgleda da se Hjuston bolje snašao, jer su nekako uspeli da pobede nakon puno haotičnih timskih borbi. Nakon poluvremena, boljke Spitfire-a na control mapama su se nastavile i u ovoj fazi, jer ih je na Nepalu Hjuston pobedio sa lakih 2-0. Teksašani su zatim uspeli da zaustave London na streets fazi Route 66 i bili u prilici da po prvi put pobede na ovoj mapi. Međutim, London je sastavio neprobojnu odbranu već na prvom pointu i full-holdovao protivnike, tako da smo ponovo gledali petu mapu, Oasis. London… Control mapa… Šta reći? Hjuston je igrao sjajno, a London nije mogao da se zadrži na pointu bez obzira na sve. Na kraju, Hjuston je ponovo bio kriptonit za Profita i ekipu i naneo im i treći poraz u međusobnim duelima.

Večeras nas čeka još zanimljivih duela, a pogotovo je zabavno gledati kako se timovi (ne) snalaze na Blizzardworldu. Uz to, prevalentnost nove Sombre postaje više nego očigledna i takođe se vidi da igrači nisu nešto previše srećni njenim nivoom snage, ako je suditi po njihovim socijalnim medijima. Večeras se sastaju: Los Angeles Gladiators – Dallas Fuel; Los Angeles Valiant – Shanghai Dragons; Seoul Dynasty – San Francisco Shock. Mečevi počinju u 01h po našem vremenu.

Related Articles