PUBG kreatori tužbama u borbu protiv konkurencije

PUBG kreatori tužbama u borbu protiv konkurencije

PlayerUnknown’s Battlegrounds je po pojavljivanju privukao ogromnu pažnju igrača(kasnije se umešao Fortnite) zbog čega je i bilo očekivano da se na tržištu pojave kopije ove igre.

Dve veoma očigledne kopije su Rules of Survival i Knives Out, od strane kompanije NetEase, koje su se pojavile na mobilnim uređajima. PUBG korporacija do nedavno nije mnogo obraćala pažnju ali su sa dolaskom PUBG Mobile tužili gore pomenutu kompaniju zbog povrede autorskih prava.

Developeri zaslužni za PUBG su u saveznom sudu u Kaliforniji uložili žalbu od čak 155 strana na kojima se navode svi elementi za koje se misli da su kopirani i lažno predstavljani kao PUBG za mobilne uređaje.

Kako TorentFreak otkriva, tu spadaju vozila, zgrade, okruženje, oblast pre početka meča i mnoge druge stvari zbog kojih u tužbi stoji: “Tuženi su imali nameru da naprave zabunu kod potrošača, i da oni pomisle da je Rules of Survival igra iza koje stoji PUBG tim, čime je naneta nepopravljiva šteta”.

Videćemo kako će sud reagovati na zahtev da obe igre budu trajno uklonjene iz distribucije, a očekuje se reakcija tužene strane, odnosno kompanije NetEase.

Related Articles