Rezultati sa NorCal Regionals 2018 turnira

Rezultati sa NorCal Regionals 2018 turnira

Nakon nekoliko meseci zatišja ponovo je otpočela sezona najvećih turnira u tabačinama i kao druga stanica nakon Final Rounda, premestili smo se u Sakramento gde je održan NorCal Regionals na kome su se našle najveći Street Fighter, Tekken i Dragon Ball FighterZ igrači, ali i sa brojnim propratnim turnirima kao što su u pitanju Killer Instinct, Marvel vs Capcom Infinite, Guilty Gear Xrd, Super Street Fighter II Turbo itd.

Počećemo, za početak sa Tekkenom. Tekken 7 turnir je okupio brojne igrače širom sveta, uključujući i nekolicinu predstavnika Južne Koreje među kojima su se našli i aktuelni EVO odnosno Tekken World Tour prvaci, JDCR i Qudans, Kkokkoma, Jeondding, Saint, kao i brojni američki igrači poput PLinga, SpeedKicksa, Joey Furya i drugih. Primetno je bilo odsustvo Mr.Napsa na domaćem terenu, ali nema sumnje da ćemo videti šta sve ima da pokaže u narednim nedeljama.

Što se tiče aktuelnih šampiona, za obojicu bi se moglo reći da nisu bili u idealnoj formi pred početak turnira. JDCR jeste kao drugi završio na Final Roundu, ali prošlo je već nekoliko meseci bez većeg trofeja i mnogi smatraju da je njegova dominacija stvar prošlosti. Qudans sa druge strane ne pruža svoje najbolje partije još od Tekken World Toura. 9. mesto na EVO Japanu i 7. na Thaiger Uppercutu definitivno nisu ono što se od njega očekivalo, te se na NCR gledalo kao prilika da se vrati putevima stare slave.

Međutim, jedan čovek nije želeo da čuje bilo šta o tome, a u pitanju je Saint. Saint, na koga se već duže vremena gleda kao na pratioca JDCR-u je očigledno bio čvrsto nameren da se pokaže u svom najboljem izdanju i stavi do znanja da i on pretenduje na titulu najboljeg. U winners top 8 fazi je najpre savladao JDCR-a rezultatom 2-1, a potom se sastao sa Qudansom.

U winners finalu je viđen vrlo neizvestan meč. Saint je dobio prvi meč uprkos činjenici da je Qudans bio na rundu, pa čak i na jedan udarac od pobede, ali što će se kasnije ispostaviti kao stalni motiv dana, Saint je bio smireniji i pribraniji i odneo pobedu. Saint je naizgled igrao veoma rizično, stalno čučeći kako bi se odbranio od niskih napada i electrica Devil Jina koji su njegovo možda i najjače oružje, držeći ga na distanci sa napadima iz čučnja. Qudans je uspeo da se adaptira forsirajuće mnogo više middle napade, naročito u momentima kada je Saint napadao iz čučnja gde mu je DF2 kod Devil Jina bio od velike koristi. Potom se i zagrejao kada su kažnjavanja u pitanju te je uspeo da dobije naredne dve partije. Međutim, i dalje je Qudans imao problem da završi partiju. Na kraju, Saint je uspeo da preokrene rezultat i dobije set rezultatom 3-2.

Njih dvojica su se ponovo sastala u velikom finalu i tu je dodatno došao do izražaja problem koji je Qudans imao sa završavanjem partije. Set je počeo fantastično po njega, dobio je prve dve partije i odlično je igrao. Middle napadi su pravili ogromne probleme Saintu, a nakon napornog seta sa Kkokkomom u losers finalu, Qudans je delovao potpuno uigranu. U sledećem meču je bio ponovo na rundu od pobede, ali je Saint opet uspeo da preokrene rezultat i dobije treću partiju. Činilo se kao da je u pitanju manja prepreka na putu za Qudansa da resetuje bracket, ali se ista stvar ponovila i u naredne dve partije. Naročito je impresivan preokret koji je Saint napravio u poslednjoj rundi petog meča. Qudans je bio na samo jedan udarac od pobede dok mu je ostalo više od pola života, ali Saint je u nadrealnom prikazu smirenosti pročitao svaki napad i sjajnim parryem priveo partiju kraju i osvojio NCR 2018 titulu. Qudans je međutim, pokazao da je u dobroj formi, a Saint je svima stavio do znanja da će biti ozbiljna pretnja svima u ovoj godini.

Rezultati:

1. FOX|SAINT (Jack-7)
2. UYU|qudans (Devil Jin)
3. kkokkoma (Dragunov, Kazumi, Devil Jin, Paul)
4. FOX|JDCR (Dragunov)
5. Circa|Joey Fury (Jack-7)
5. UYU|JeoDDing (Lucky Chloe, Eddy)
7. UYU|P.Ling (Xiaoyu)
7. vS|Trungy (Geese)

Dragon Ball FighterZ turnir možda nije bio napet koliko i Tekken turnir, ali GO1 sa svojim dominantnim nastupom je bio podjednako impresivan. Nakon pobede nad SonicFoxom na Final Roundu i potom u First to 10 setovima, GO1 je istupio na scenu kao glavni pretendent za sve trofeje, a ovakvim izdanjem je to svakako i potvrdio. Jedini igrač koji je uspeo da pruži bilo kakav otpor jeste njegov sunarodnik Moke, ali je i on pao u Winners Finalu rezultatom 3-1, a potom i u velikom finalu sa 3-0.

Ono što je vidljivo bilo u meču sa Mokeom, ali i sa ostalima jeste neverovatan pritisak koji je u stanju da nametne sa svojim likovima, a naročito Adult Gohanom, kao i upoznatost sa svakom mogućom situacijom. U momentima kada bi drugi poklekli, GO1 je bio u stanju da izvuče najveću korist, bilo da su u pitanju konverzije u vazduhu ili bilo šta drugo. Takođe, držao bi protivnika u mestu i ne bi ga puštao dok sam protivnik ne primi udarac. Svi su delovali sluđeno igrajući protiv njega i kao da je bio za korak ispred svih drugih, te bi se sa pravom NCR mogao smatrati čistom demonstracijom sile.

Rezultati:

1. CAG|GO1 (Adult Gohan/Cell/Vegeta)
2. PONOS|moke (Cell/Trunks/Vegeta)
3. TA|Supernoon (Kid Buu/Cell/Vegeta)
4. EG|NYChrisG (Trunks/Android 18/Vegeta)
5. 2GB Combo (Adult Gohan/Tien/Vegeta)
5. FOX|Momochi (Adult Gohan/Android 16/Goku Black)
7. Nakkiel (Kid Buu/Goku/Adult Gohan)
7. UYU|Cloud805 (Kid Buu/Adult Gohan/Goku Black)

Capcom Pro Tour sezona je trenutno u jeku, te Premier turniri uvek zavređuju posebnu pažnju. Tako je Final Round ove godine zabeležio rekordnu gledanost, a ni NCR nije razočarao. Infiltration je u NCR ušao kao šampion Final Rounda i na njega i Tokida, koga je pobedio za titulu, se gledalo kao na glavne favorite. U tu grupu se mogao svrstati i NuckleDu, koji važi za najkonstantnijeg američkog igrača u poslednje dve godine. Na turniru su se pojavili i drugi igrači najvišeg kalibra kao što su Momomochi, Bonchan, Verloren, Xian, Fujimura, Fuudo, aktuelni Capcom Cup šampion MenaRD, Punk, Justin Wong, Daigo, i mnogi drugi.

Tokido je ušao u turnir pomalo nesigurno te je u više navrata bio blizu ispadanja u Losers Bracket, naročito u meču protiv Big Birda koji je promašio kombo za pobedu, ali meč po meč, Tokido je izgledao sve bolje i uspeo je da se nađe u winners delu žreba u top 8 fazi, gde je nakon dva vrlo neizvesna meča sa dva Cammy igrača, NuckleDuom i Verlorenom, rezultatom 3-2 izborio sebi učešće u velikom finalu gde ga je čekao stari rival, Daigo Umehara.

Daigo je neko čija je situacija, kada je Street Fighter V u pitanju, vrlo čudna i dosta oscilira u formi. Tako je nakon niza loših rezultata imao niz neverovatnih izdanja, a nekada bi u toku jednog dana od sjajne igre počeo da pravi katastrofalne greške, te je time postao enigma u Street Fighter V svetu. Iako se ne smatra više za najvećeg favorita, svi bi se složili da je u pitanju igrač koga bi najradije izbegli ukoliko je to moguće. Nakon razočaravajućeg Final Rounda, NCR se pokazao kao svetla tačka.

Pred Daigom su pali igrači, kao što su OilKing, Justin Wong, Gamerbee, a izgubio je pre finala samo od NuckleDua, koga je posle i sam pobedio, a na putu do finala je pobedio Infiltrationa sa 3-0 i tako se osvetio za poraz na EVO Japanu, a pritom je pokazao značajan napredak u tom matchupu.

U finalu je Tokido imao priliku da se osveti Daigu za poraz na Kemonomichi egzibiciji koja se održala između njih dvojice. Obojica su taj first to 10 set shvatili veoma ozbiljno, dok je sam Tokido rekao kako ima potrebu da nadmaši Daiga. Iako nije bilo para u tom meču, ponos i osećaj potrebe da se dokažu je bio dovoljno jak da meču da na težini, što se moglo videti na uplakanom licu Tokida posle seta, te je NCR finale utoliko bilo značajnije nego inače.

U odnosu na prošli susret, Tokido je napravio neke promene koje su se ubrzo ukazale i delotvornim. Hurricane Kickom je sa Akumom kažnjavao loše plasirane Sonic Boomove, a Daigo nije izlazio na kraj sa čestim skokovima i stalnim pritiskom Tokida. Na razdaljini je svakako Daigo imao prednost, ali Tokido je uspevao da iz takvih situacija izađe gotovo neogreban i da stalno nameće pritisak Daigu što mu je na kraju i donelo pobedu, možda i lakše nego očekivano, i NCR titulom dokazao da su porazi na Capcom Cupu i Kemonomichiju iza njega i da ima ozbiljnu nameru da odbrani naslov EVO prvaka. Takođe, rezultatima sa NCR-a, Tokido i Infiltration su već sada uspeli sebi da obezbede učešće na Capcom Cupu na kraju godine.

Rezultati:

1. FOX|Tokido (Akuma)
2. CYG.BST|Daigo Umehara (Guile)
3. NuckleDu (Cammy, Guile)
4. PG|INFILTRATION (Menat, Juri)
5. Fursan|Verloren (Cammy)
5. CYG.BST|GamerBee (Cammy, Necalli)
7. FOX|JWong (Menat)
7. Atlas Bear|stormKUBO (Abigail)

Izvor: Shoryuken, Team Spooky, Capcom Fighters

Related Articles