Organizator Final Rounda najavljuje povlačenje i gašenje turnira

Organizator Final Rounda najavljuje povlačenje i gašenje turnira

Leri “Shin Blanka” Dixon je nedavno na svom Facebook nalogu najavio kako je Final Round 21 najverovatnije bio i poslednji kao i da će se povući nakon The Fall Classica. Kao razlog povlačenja navodi finansijske gubitke, kao i slabiji odziv ove godine uprkos većim ulaganjima, a kao posledicu toga navodi medijsku hajku pre dve godine za Final Round 19 i brojne probleme u organizaciji. Štaviše, Final Round 21 je izgubio dve trećine takmičara u odnosu na Final Round 19, te održavanje turnira prosto nije više održivo.

Shin Blanka se zahvalio svima na podršci i rekao je da ovo nije nužno kraj, ali da će morati da se odvoji od cele priče bar na neko vreme.

Za one koji nisu upućeni, Final Round je uz Evolution najdugovečniji serijal turnira u tabačinama koji je i danas aktivan i dugi niz godina je važio za možda i najveći turnir koji nije EVO ili nekadašnji Tougeki. Kroz Final Round je prošlo na hiljade igrače širom sveta, a godinama je predstavljao najprestižniji Tekken turnir, reputaciju koju je dobrim delom održao i do današnjeg dana, iako većem osvrtu na Street Fighter igre u poslednjih nekoliko godina.

U vremenu kada se kompanije sve više i više uključuju u organizaciju turnira, sve su ređi nezavisni turniri i polako postaju izumrla vrsta. Mi se samo nadamo da ovo nije kraj i da ćemo Final Round gledati i u narednim godinama.

Izvor: Facebook

Related Articles