Overwatch liga – Fleta ponovo jaše

Overwatch liga – Fleta ponovo jaše

Završen je treći dan u trećoj fazi Overwatch lige. Sinoćni mečevi su prošli sa manje iznenađenja nego prethodni, ali to ne znači da su bili ništa manje zaanimljivi za praćenje.

 

Los Angeles Gladiators  3 – 1  Dallas Fuel

Nakon poraza od Shocka, Gladiatorsi su morali da pobede Fuel kako ne bi od starta zaostajali u trci za play-off pozicijom. Dok je Rascal još uvek u Koreji, a oGe suspendovan još jedan meč, ekipa iz Dalasa je morala da igra sa mešovitom postavom koja im je makar u zadnje vreme donela nekakvu dozu uspeha, na čelu sa Effectom. Na žalost, na prve dve mape jedva da su uspeli da se suprotstave timu iz LA-a, iako su na Blizzardworldu obe ekipe završile mapu, Gladiatorsi su to uradili sa dosta više vremena u banci. Na Nepalu je Dalas bio blizu na oba pointa, a pogotovo su na Village pointuizveli zanimljivu Mei + Reaper kombinaciju, ali ni to nije bilo dovoljno, te su Gladiatorsi pobedili i control mapu. Na kraju, Route 66 su oba tima isterala do kraja i nakon slabog napada Dalasa je delovalo da će i ovo LA lako rešiti u svoju korist. Međutim, Fuel je sastavio zaista sjajnu odbranu pre prvog skretanja i nekako uspeo da izbori makar jednu mapu u ovom duelu.

 

Los Angeles Valiant  4 – 0  Shanghai Dragons

U svom prošlom meču, Valiant je pokazao jake pretenzije u ovoj fazi, oduvavši Dynasty sa 4-0. Zato ni ne čudi to što Dragonsi sa gomilom novih neuigranih igrača nisu bili u stanju da pruže gotovo nikakav otpor. I zaista, bili su full-holdovani na svim mapama osim Junkertowna, gde su uspeli da uzmu makar jedan point. Nije da im ta uteha išta znači u daljem nastavku takmičenja. Valiant je izgledao snažno, ali teško ih je proceniti protiv ovako slabe ekipe i njihovi pravi testovi će tek doći u nastavku faze. Za sada, 2 pobede i 8 mapa upisanih i prvo mesto na tabeli faze.

 

Seoul Dynasty  4 – 0  San Francisco Shock

Sigurno najbolji meč večeri su igrale ekipe Dynastyja i Shocka, koji kao što smo već pisali, konačno može da izvede punu postavu svojih mladih nada. Treba imati na umu da to što su sada sposobni da igraju, ne znači i da su uigrani, a to nigde nije bilo očiglednije nego u ovom meču. Dynasty je izveo svoju najjaču postavu i dao pun respekt protivnicima, a prvo se igralo na Anubisu. Dynasty je odigrao jak napad i na kraju pokupio oba pointa, da bi zatim Shock napao skoro podjednako brzo, ali nikako nisu imali snage da završe drugi point, tako da je mapa pripala koreancima. Potom se igrao Blizzardworld, gde smo još jednom videli obe ekipe uspešne u guranju payloada – osveženje u odnosu na holdove na drugim pointu prethodnih dana. Shock je izgurao svoj u OT-u, što je ekipi Seula dalo jako puno vremena da zauzmu trećinu prvog pointa i pobede mapu. Iako je Seul vodio na poluvremenu 2-0, morali su krvavo da se bore za svaki protiv San Franciska. Sledeći je bio Ilios, gde su obe ekipe uzele po jedan poen, a zatim Shock prosto nije imao nikoga da kontrira Fleti na Ruinsima. Osetio se nedostatak pravog hitscan igrača, jer je Babybay bio na klupi, te je Fleta na Widow imao slobodnu streljanu. Na kraju se igrao Junkertown, a i tu su obe ekipe uspele da izguraju do kraja. Pogotovo je bio impresivan Danteh, koji je iskoristio nesmotrenost isturene odbrane Seula da backcapuje payload prelaskom zavidne daljine! Ekipe su ponovo krenule jedna na drugu, ali na kraju je Dynasty u streets fazi izgurao nešto dalje i pobedio 5-4 na mapi i 4-0 u konačnom rezultatu. Ali ovo je još jedan slučaj gde tih 4-0 ne oslikava pravu sliku i Shock je pružio vrlo dobru partiju. Jedva čekamo da vidimo obaj tim kada se zaista uigra sa svojim novim igračima.

Ostalo je još jedno veče u prvoj nedelji ove faze, a zatim ćemo imati i kompletnu tabelu i za samu fazu, što će nam ubuduće dati zanimljiv uvid u napredak ovih timova ka play-offu. Večeras nas očekuju fantastični mečevi, a evo ko se sve sastaje: Florida Mayhem – Philadelphia Fusion; Houston Outlaws – Boston Uprising; New York Excelsior – London Spitfire. Mečevi počinju u 22h po našem vremenu.

Related Articles