Overwatch liga – Dan za osvete

Overwatch liga – Dan za osvete

Sinoćnim mečevima je završena i prva nedelja u trećoj fazi Overwatch lige. Očekivali smo žestoku borbu, ali smo dobili prilično jednostrane mečeve. Štaviše, dve serije koje smo potpuno očekivali da će morati da budu rešene u pet mapa su završene rezultatima  4-0!

 

Florida Mayhem  1 – 3  Philadelphia Fusion

Mayhem nastavlja da integriše nove igrače u svoju postavu, dok je Fusion ušao u ovaj meč sa namerom da se povrati nakon poraza od pre par dana. Sa Snillom u postavi dok eQo ne završi svoju suspenziju, Fusion je krenuo snažno od prve mape, dok su se u  Mayhemu Sayaplayer i Logix smenjivali u postavi, u pokušaju da zaustave razigranog Carpea. Fusion je lako pobedio na prve dve mape, dok su na trećoj, Iliosu, morali malo da se pomuče. Mayhem je čak uspeo da pobedi na Ruinsu, ali to nije bilo dovoljno. Na kraju su ipak uspeli da pobede na Route 66, takoreći domaćoj mapi za Fusion, tako što je Sayaplayer konačno potpuno ugasio Carpea na Widowmaker i tako omogućio Mayhemu pobedu na makar jednoj mapi.

 

Houston Outlaws  0 – 4  Boston Uprising

Nakon pobeda u svojim prvim mečevama, ovaj susret je bio vrlo važan za obe ekipe, jer zauzimaju slično mesto u trenutnom poretku snaga timova. Počelo je na Anubisu, mapi na kojoj je Boston neporažen do sada. Boston je upotrebio taktiku Hjustona protiv njih i tako odneo pobedu. Sledeći je bio Numbani, gde je Boston ponovo menjao kompozicije, adaptirajući se na igru Hjustona, na kraju lako pobedivši i na ovoj mapi. Hjuston je morao  da se povrati na Nepalu, ali jednostavno nisu imali rešenje za Dreamkazperovu Pharah-u – do te mere da su oba pointa izgubili 100-0. Poslednja mapa je bila Junkertown, mapa koju Hjuston nije ni jednom izgubio… do sad. Iako je Hjuston odigrao jaku odbranu i zamalo zaustavio Boston, ali borbom na payloadu do samog kraja, ekipa Uprisinga je uspela da izgura i pobedi mapu.

 

New York Excelsior  4 – 0  London Spitfire

Ovo je bio meč između ekipa koje su bile u finalu prve faze i koje su praktično od početka na samom vrhu tabele. Oba tima su izašla u najjačim postavama, ali je bilo očigledno već od početka da je poraz od Hjustona u prošlom meču uzdrmao ekipu Spitfire-a. Njujork je izgledao organizovanije i fokusiranije na meč, što se videlo već na Anubisu, koji je prvo završen 2-2, da bi zatim Njujork imao 5 minuta da osvoji 33% pointa, što je Saebeyolbe otvorio trostrukim Pulse Bombom. Njujork je Blizzardworld izgurao  skoro do kraja drugog pointa (uz umalo backcap Janusa na Winstonu), da bi zatim naizgled lako fullholdovali London u njihovom napadu. Control se igrao na Nepalu, gde su oba tima uspela da uzmu po point, ali je ponovo na kraju Njujork slavio boljom i organizovanijom igrom. Poslednju mapu, Junkertown, je London igrao gotovo nezainteresovano, što znači da je Excelsior kompletirao dominantnu pobedu rezultatom 4-0.

Završetkom svih mečeva u nedelji, konačno imamo i kompletnu tabelu ove faze pomoću koje ćemo pratiti kandidate za playoff. Valiant i Njujork su krenuli sa ubedljivih 8-0, praćeni Bostonom koji takođe ima dve pobede, dok sa druge strane imamo London koji je otvorio fazu sa dva poraza. Biće zanimljivo da vidimo kako će se nastaviti borba za playoff pozicije, a naše praćenje OWL se nastavlja u sredu, 11. aprila.

Related Articles