PUBG Corp priznao da kozmetički dodaci utiču na gejmplej

PUBG Corp priznao da kozmetički dodaci utiču na gejmplej

Protekle nedelje stiglo je obaveštenje da PUBG Corp pokreće tužbu protiv studija NetEase zbog kršenja autorskih prava, gde je na preko 150 strana izneto šta je sve iskopirano od PUBG-a u Rules of Survival i Knives Out igre.

Kasnije je, zahvaljujući portalu TechRaptor, otkrivena zanimljva stavka kojom su developeri otvoreno priznali da kozmetički dodaci utiču na gejmplej:

Odeća utiče na gejmplej u vidu kamuflaže, tako što se može koristiti za bolje stapanje u okolinu, što čini igrača manje vidljivim. Na primer, u igri postoji Ghillie odelo, koje je prekriveno kamuflažnim materijalom koji uglavnom koriste snajperisti. Odelo dozvoljava igraču da postano gotovo nevidljiv, u zavisnosti od terena.

Nije da smo iznenađeni preterano, ali je ovo odelo izneto kao primer, dok su developeri govorili u celosti za kozmetičke dodatke, zbog čega je pravi problem to što ovi kozmetički dodaci(odela) nisu dostupni samo za nalaženje u igri, već se mogu kupiti i u loot kutijama za pravi novac, zbog čega se blago zalazi u pay2win.

Donekle sličnu situaciju srećemo i kod suparnika, Fortnite: Battle Royale, gde takozvani Emote dodaci igračima daju prednost u određenim situacijama. Za primer ćemo uzeti Flippin Sexy Emote koji pomaže igračima tako što karakter legne i sakrije se od neprijatelja i time ga može iznenaditi s leđa.

Related Articles