Overwatch liga – Dan za rekorde

Overwatch liga – Dan za rekorde

Sinoć je bio istorijski dan za OWL, jer su čak dva tima uspela da se upišu u istoriju lige, ali i profesionalnog sporta. I ovaj put smo gledali zabavne mečeve dok čekamo playoff koji nas čeka sad u nedelju.

 

Los Angeles Gladiators  1 – 3  Boston Uprising

Još samo jedan meč je delio Boston od istorijskog rezultata, a još samo Gladiatorsi su im stajali na putu. Gladiatorsima je bila potrebna pobeda da bi osigurali odlazak u playoff, ali i jedna osvojena mapa bi ih stavila u dobru poziciju. Međutim, Uprising je krenuo sjajno, ubedljivo dobivši Volskayu i još ubedljivije Numbani. Nepal su takođe dobro krenuli, ali su se Gladiatorsi prenuli i uspeli da uzvrate i osiguraju makar jednu mapu u svoju korist. Zatim se igrao Route 66, gde su oba tima završila mapu sa solidnim vremenima. Ponovili su napade, a ovaj put je ipak Boston uspeo da privede seriju kraju i pobedi, postavši tako prvi tim u OWL koji je pobedio sve mečeve u jednoj fazi.

 

New York Excelsior  3 – 1  Shanghai Dragons

Još jedan meč sa implikacijama za ulazak u statističke anale je bio duel između Šangaja i Njujorka. U ovom slučaju to i nije baš bio pozitivan slučaj dooduše. Naime, porazom bi Šangaj oborio rekord Filafelfija 76ersa iz NBA lige kao tim sa najviše uzastopnih poraza u profesionalnom sportu. A kao za inat im je protivnik bio ukupno prvoplasirani tim lige. Dragosni su igrali solidno, ali „solidno“ nije dovoljno protiv tima kao što je NYXL. Ipak, uspeli su da osvoje Numbani 3-2, posle fantastične igre i jakog holda, što je mnogo više nego što su neke druge ekipe pokazale (khm, khm, Dalas). Ipak, Njujork je lakonski priveo seriju kraju i na kraju trijumfovao 3-1, te su se Dragonsi upisali u sportsku istoriju svojom bezpohvalnom serijom.

 

London Spitfire  3 – 2  Seoul Dynasty

Na kraju smo gledali duel dve koreanske ekipe koje više nemaju nikakve šanse da se plasiraju u playoff ove faze. Sigurno najzanimljiviji meč dana, a pogotovo što smo gledali kako legenradni Ryujehong igra main tenka za tim u kom su dostupni i Miro i Kuki. Jehong se oprobao i na Winstonu, Reinu i Orisi, a svakako se pokazao bolje nego Taimou u sličnoj situaciji… samo da mu samopouzdanje ne završi na istom mestu. Londonu se nakon povrede zgloba vratio Birdring i odigrao nekoliko mapa, ali sigurno će mu biti potrebno još par partija da se potpuno vrati u formu. Timovi su se smenjivali pobedama na mapama, a ceo meč se igrao u svih pet mapa. Na Oasisu, tradicionalno najgoroj mapi za Spitfire, britanski predstavnici su uspeli da iščupaju pobedu i na kraju ipak trijumfuju sa 3-2.

Večeras nas očekuje poslednji regularni dan u trećoj fazi OWL, a jedini meč sa direktnim implikacijama je duel Valianta i Fusiona. Valiant mora da pobedi makar jednu mapu, kako bi se njihove komšije, Gladiatorsi, plasirali u playoff. Evo spiska svih mečeva: Shanghai Dragons – London Spitfire; Seoul Dynasty – Houston Outlaws; Los Angeles Valiant – Philadelphia Fusion. Mečevi počinju u 22h po našem vremenu.

Related Articles