Blizzard planira da proširi OW Ligu za 4 do 6 timova, po ceni i do 60 miliona dolara za mesto!

Blizzard planira da proširi OW Ligu za 4 do 6 timova, po ceni i do 60 miliona dolara za mesto!

Po izveštaju koji prenosi ESPN, izgleda da je Blizzard sasvim zadovoljan prvom sezonom OW Lige, pa za sledeću godinu planira da proširi takmičenje na do šest novih timova, i to po ceni za mesto koja se kreće i do neverovatnih 60 miliona dolara, dok će miminalna cena biti 30 miliona, što je opet znatno više od “ulaznica” koje su ekipe plaćale u prvoj sezoni, kada je maksimalna cena dostigla 20 miliona dolara.

Cena će zavisiti od faktora kao što su veličina i populacija grada, ekonomska razvijenost, ali i broj OW igrača u tom regionu. Da će se liga proširiti, potvrdio je i Majkl Morhejm ( Michael Morhaime), izvršni direktor Blizzarda, ali nije pričao o ciframa.

OW League trenutno ima 12 timova, i većina ih je iz Severne Amerike, dok Evropu predstavlja  London Spitfire, Južnu Koreju  Seoul Dynasty i Kinu Shanghai Dragons.

Rast cene za “upad” u OW Ligu je navodno povezan sa rastom vrednosti najvećih esport organizacija, kao što su Cloud 9 i Immortals, koji imaju svoje predstavnike u dve najveće esport lige današnjice, NA LCS i OW League.

Izvor: ESPN

Related Articles