HotS: Gomila novina za treću ranked sezonu

HotS: Gomila novina za treću ranked sezonu

Vesti iz sveta Heroes of the Storm ne prestaju da se gomilaju ove nedelje. Nakon veoma bogatog balans patcha, najave čak dva reworka (Lunara i Diablo), te tizera za nove skinove, sada nam stiže i detaljan pregled novina koje će stići za Ranked igranje u sezoni 3.

Pošto Blizzard želi da detaljno testira sve ove promene, treća Ranked sezona je pomerena za oko mesec dana, umesto 11. juna, stiže 9. jula.

Šta nam sve stiže novo?

Pre svega, tu je tako dugo očekivani i traženi treći ban u draftu, i to baš onako kako su igrači tražili – na početku drafta po dva bana, i zatim treći ban u mid fazi, što je promena od prvobitno najavljenog, da dva bana budu u mid fazi.

Konačno stiže i lagano opadanje rank poena i MMR-a za neaktivne igrače u Diamon, Master i Grand Master ligama, što ima za cilj da neaktivne igrače natera da malo igraju u nižim nivoima kako bi se “razmdrali” pre nego što se vrate na svoj nivo.

Kod placement mečeva, igrači koji po prvi put ulaze u Ranked, nikada ne mogu biti postavljeni više od Gold 5.

Za igrače koji su preskočili jednu ranked sezonu, uzimaće se seed iz poslednje sezone koju su igrali, a ne onaj koji su dobili igrajući QM ili Unranked Draft.

Na kraju, poslednja novina, sistem kada uđete u queue sada davati prednosti kvalitetnoj partiji, sa igračima sličnog skilla, naspram vremena čekanja, jer je to ono što igrači žele, odnosno spremni su da više čekaju zarad kvalitetnije partije, sa igračima slične veštine.

Šta mislite o svim ovim izmenema? Za nas su svakako dobrodošle, i nadamo se da će značajno popraviti iskustvo igranja na ladderu.

Na kraju najavljeno je i da će nakon izmena za Hero League, na red doći i Quick Match i MMR u njemu, jer svi znamo da i tu ima dosta problema.

Detaljnije o svim ovim promenama, pročitajte u zvaničnom blog postu na HotS sajtu.

 

Related Articles