Posle 20 godina otkriven novi trik u StarCraft Brood War

Posle 20 godina otkriven novi trik u StarCraft Brood War

StarCraft Brood War je prvi pravi esport u svetu, i kao takav je prostudiran uzduž i popreko. Pro igrači znaju svaki njegov detalj i ponašanje svih jedinica i osobina u milimetar, jer poznavanje svih šablona ponašanja i optimalnog korišćenja vaših jedinica je suštinski važno kako bi izvukli maksimum iz igre i imali prednost nad protivnikom.

Monoge karakteristike igre koje predstavljaju zastarelu tehnologiju tog doba ili prosto bagove/gličeve, igrači odvano smatraju “normalnim” osobinama igre i gledaju da ih iskoriste u svoju prednost.

Ipak, Brood War uspeva uvek iznova i iznova da iznenadi igrače, pa je tako nedavno jedan korejski igrač uspeo da otkrije jednu mehaniku koja je do sada nekako svima promakla. Naime, potrebna vam je fuzija u Archona ili Proba+mineral, na koje zatim spamujete Patrol dugme sa jedinicama i na taj način ih sabijete ka nikada do sada.

Zašto je ovo važno? Pa zbog toga što na ovaj način sa osobinom Recall od Arbitera možete teleporttovati čak dva do tri puta veći broj jedinica nego što to možete zahvatiti na regularan način.

U korejskoj zajednici je ovo izazvalo pravu lavinu reakcija i mnogi, sa razlogom, smatraju da ovo, posle toliko godina, suštinski menja PvT matchup.

Oglasio se i Blizzard sa vrlo jednostavnom porukom “Šta vam je trebalo toliko dugo? :)”

Njihov generalni početni stav po ovom pitanju je upravo onakav kako smo i mi napisali gore, da je u Brood War uvek bila tanka linija između gličeva koje igrači pametno iskoriste i očiglednih zloupotreba bagova, a da za sada oni smatraju da je ovo legimitna stvar da se koristi, tako da će biti zanimljivo da vidimo kako će se igrači snaći sa ovim na umu na prvim velikim turnirima.

 

 

Related Articles