Overwatch liga – Čak ni Sayaplayer ne može spasiti Mayhem

Overwatch liga – Čak ni Sayaplayer ne može spasiti Mayhem

Sinoćnim mečevima je završena prva nedelja u četvrtoj fazi Overwatch lige, što znači da sada imamo i punu tabelu za ovu fazu.

 

Philadelphia Fusion  4 – 0  Florida Mayhem

Mayhem nam je u prošlom meču pokazao solidnu igru protiv najboljeg tima u ligi, iako Saylaplayer nije bio u postavi. Fusion je došapo spreman za igru i ponovo pokazao fleksibilnost koju ima u svojim redovima, gde su svi igrači na veoma visokom nivou. Tim iz Filadelfije je potpuno razbio floriđane, koji su uspeli da osvoje svoj prvi point tek na četvrtoj mapi. Na Oasisu je Mayhem izgubio sa 100-0% oba puta, i to bez i jednog killa, što je zaista neverovatno. Ipak, Sayaplayer je i pored svega imao jako dobre momente, pogotovo dva neverovatna vezana 4 fraga za redom na Horizonu, ali ni to nije bilo dovoljno da se nosi sa daleko nadmoćnijim Fusionom.

 

Shanghai Dragons  1 – 3  Los Angeles Valiant

Obzirom na sve, lako je bilo očekivati da će Valiant pobediti Dragonse, a glavno pitanje je bio rezultat. Nošeni igrom Soona i Agilitiesa, ekipa iz LA-a je vrlo lako dobila prve tri mape… doduše, Dragonsi su uspeli da se suprotstave na King’s Rowu, ali čak i tada je bilo jasno da Valiant drži igru pod kontrolom. Za četvrtu mapu, Gibraltar, Valiant je uveo izmenu za čak četiri igrača, uključujući i deo njihovog B tima – Numlockeda, Verboa i KSFa. Bilo je jasno da žele da im daju priliku da zaigraju na LANu pred publikom, ali to je dalo šansu Dragonsima da ugrabe mapu, što su oni svakako iskoristili, potpuno nadigravši ovu slabiju postavu Valianta. Ipak, ovo je bio kalkulisan rizik sa njihove strane i sigurno će znati kako da iskoriste stečeno iskustvo.

 

London Spitfire  1 – 3  New York Excelsior

Derbi meč dana su igrali poljuljani Spitfire i dominantni Excelsior. Slaba igra Londona se nastavila i na početku ovog meča, gde je Njujork vrlo lako uspeo da pobedi na prve dve mape. Lijiang je bio nešto bliža borba između ove dve ekipe. Morali su da se bore na sva tri pointa, ali je London ipak uspeo da ugrabi ovu mapu sa 2-1. To im je dalo nadu u povratak u ovaj meč, ali NYXL je to vrlo brzo ugasio kada je fullholdovao britanske koreance već na prvom pointu. Spitfire je pokušao da se odbrani, ali Njujorčani sa Pine-om u postavi nisu imali previše problema da zatvore meč i zabeleže novu pobedu.

Sada konačno imamo balansiranu tabelu za ovu nedelju i početak nove faze. Mogli  smo  da vidimo koji su se timovi najbolje prilagodili promenama u igri, kao i rastuće probleme među onima koji nisu. Overwatch  liga se nastavlja u sredu, 23.5.

Related Articles