Rainbow Six Siege donosi znatne izmene u svojim esport takmičenjima

Rainbow Six Siege donosi znatne izmene u svojim esport takmičenjima

Kada se prvobitno pojavio, Rainbw Six Siege je imao dosta mlak odziv igračke zajednice, ali je uporni Ubisoft iz sezone u sezonu prilagođavao igru i donosio novi sadržaj čime je doskora privučen masivan broj igrača.

Sa sve većim prilivom igrača Ubisoft se polako orijentisao ka organizovanju turnira koji takođe polako prerastaju u velika esports takmičenja, ali je put još uvek dugačak i sada predstoje korenite izmene u pravilima.

Krenućemo sa izmenama u gejmpleju i pravilima. Timovi u mečevima više neće moći da menjaju uloge tokom svake runde, već jedan tim napada 5 rundi a ostalih 5 se brani. Sada se opraštamo i od produžetaka, što znači da se okršaji timova mogu završiti i nerešeno, dok je za pobedu u meču potrebno ostvariti šest pobeda na mapi.

Pick and ban sistem koji je popularan kod MOBA igara sada dolazi i kod R6 Siege, tako što će igrači moći da banuju određenu mehaniku iz meča, čime po dva operatora iz napada i odbrane postaju nedostupni za biranje. Ovo značajno produbljuje strateške elemente igranja. Više o sistemu možete pronaći na ovom linku.

Sledeća liga će trajati čitavih 6 meseci(umesto dosadašnjih tri), sa održavanjem ukupno 14 mečeva za svaki tim po sezoni i imaćemo dva finala godišnje. Iz svakog regiona će se za plasman u Pro ligu takmičiti ukupno 8 timova od kojih će dva najbolje plasirana automatski otići u finala, dok će se ekipe plasirane od 3-6. mesta ostati u takmičenju za naredni put, a preostala dva će se za opstanak boriti sa najboljim timom iz niže, Challenger lige.

Ove ogromne izmene će definitivno doneti više sadržaja za praćenje svake nedelje, a samim tim i znatno više publike.

Sledeća sezona Rainbow Six Siege lige počinje u avgustu.

 

Related Articles