HARDWARE: Razer Kraken Pro v2 Oval

HARDWARE: Razer Kraken Pro v2 Oval

Razer Kraken Pro v2 slušalice smo već imali prilike da susretnemo ali sada nam je na test došla druga verzija – sa ovalnim jastučićima za uši. I zanimljivo to zapravo pravi veliku razliku!

Kraken Pro v2

Pri prvom kontaktu sa kutijom Kraken V2 Pro odaju utisak visokog luksuza, a posebno je interesantan „Welcome to the cult of Razer“ natpis koji vidite čim otvorite pakovanje. U kutiji ćete takođe naći i odštampano uputstvo za upotrebu, jako lepo dizajnirano, čestitku direktora kompanije što ste odabrali baš njihov proizvod i nekoliko Razer nalepnica kojima možete ukrasiti svoj igrački prostor. Naravno, sve je to šminka, nas su mnogo više interesovale same slušalice.

Kraken Pro v2 je dosta lagan headset što je postignuto korišćenjem aluminijuma za headband. Ta aluminijumska konstrukcija prolazi kroz sve delove i iako lagana daje celom uređaju jako robustan utisak što nije baš česta situacija kod slušalica kod kojih je težina smanjena na minimum. Slušalice deluju jako izdržljivo, čak i ako ne rukujete pažljivo s njima, što je zaista jako bitno za dugotrajnost uređaja u uzavrelim gejmerskim uslovima. Headband je sa gornje strane obložen kožom sa Razer logotipom dok je sa unutrašnje strane obložen finim mikrofiber platnom – odlična kombinacija koja omogućava i komfor i dugotrajnost. Bela boja u kojoj je došao naš test primerak će samo učiniti da se dodatno istaknete u gomili, ali ipak ne neki malo suptilniji način, vrlo interesantna kombinacija.

Glavna razlika kod modela koji nam je sada stigao su jastučići ovalnog oblika dok su na običnim Kraken Pro v2 potpuno kružnog oblika. U suštini Razer sada nudi mogućnost da izaberete jastučiće koji više odgovaraju vašem tipu glave i meni lično su ovi ovalni dosta bolji. To će sigurno zavisiti od korisnika do korisnika pa predlažem da ako je ikako moguće probate obe opcije pre kupovine, ali prosto možete proceniti i na osnovu prethodnih iskustava sa slušalicama. Ja znam da ću, ukoliko postoji izbor, ubuduće svakako birati ovalne. Jastučići su i dalje pokriveni kožom koja daje sjajan osećaj. Interesantno je primetiti da Razer kao posebnu nadogradnju nudi i mogućnost kupovine posebnog tipa jastučića sa tkaninom ali i rashladnim gelom unutra koji bi zapravo trebalo da budu najudobniji mogući, međutim kupovina tog dodatka je za sada moguća samo preko njihovog sajta.

Osim slušalica tu je i usmereni mikrofon koji se izvlači iz leve slušalice, rešenje koje smo više puta navodili kao trenutno najoptimalnije, i koji pruža sasvim adekvatnu komunikaciju u igrama. Na kablu se nalazi i potenciometar za regulisanje jačine zvuka kao i dugme za mutiranje mikrofona. Osnovni kabl je dužine 1.3m i na njegovom kraju se nalazi jedan 3.5mm džek i za mikrofon i za slušalice. Ova kombinacija je dobra s obzirom da je headset kompatibilan i sa PS4 i Xbox One kontrolerima ali i sa velikim brojem telefona i tableta koji koriste upravo ovakav priključak. Za standardni desktop PC tu je produžni kabl dužine 2 metra sa spliterom na 2×3.5mm džekove. U pakovanju se dobija i neka vrsta gumice kojom možete regulisati dužinu kabla, ja možda lično više volim rešenje sa čičak trakom ali je to zaista sitnica. Kablovi su laganog končanog tipa.

Kvalitet zvuka

Kraken Pro v2 su standardne stereo slušalice, ali kao što sam više puta navodio u ovim člancima meni su takve zapravo i idealne i smatram 5.1 ili 7.1 modele više šminkom i načinom da se uzme više para ali je to prosto samo moje lično mišljenje. I naravno od gejming slušalica najčešće očekujemo da budu prilagođene igračima video igara a u tome se često malo i pretera pa su basevi previše naglašeni da biste imali dobar utisak eksplozija i slično. Ove slušalice naprotiv daju baš ujednačen zvuk i u reprodukciji muzičkih sadržaja kao i u samim igrama. Zvuk je zaista čist i kvalitetan, uporediv s modelima koje biste kupili baš za slušanje muzike, što je naravno jako dobro jer dobijate raznovrsniju primenu a za to su zaslužni drajveri od 50mm u prečniku.

Zaključak

Još jednom se potvrđuje da su Razer Kraken Pro v2 zaista vrhunske slušalice za izbor bilo kog gejmera – izdržljive su, zvuk je fenomenalan a čak ni cena nije previsoka kada uzmemo u obzir šta po sličnim cenama nudi konkurencija. Jedina potencijalna mana je što su „samo“ stereo a ne 7.1 ali to opet najviše zavisi od ličnih preferencija, meni lično to može biti samo plus je ne dodaje nepotrebno na cenu uređaja.

 

Karakteristike:

Model Razer Kraken Pro v2
Tip Stereo slušalice
Povezivanje 1×3.5 mm džek, 2×3.5mm preko adaptera
Mikrofon Usmereni, može da se savije u slušalicu
Udobnost Ekstra lagane, ovalni jastučići od fine kože

 

Related Articles