Overwatch liga – Fenomenalna bitka za Los Anđeles!

Overwatch liga – Fenomenalna bitka za Los Anđeles!

Počela je treća nedelja u četvrtoj fazi Overwatch lige. Nakon prva dva slaba meča, sve je nadoknađeno fenomenalnom borbom za Los Anđeles – najboljim mečom u ovoj fazi, a sigurno i šire.

 

New York Excelsior  4 – 0  Philadelphia Fusion

Njujork je već osigurao prvo mesto u ligi, tako je za očekivati da će popustiti pritisak u narednim mečevima i pokušati da sakriju strategije koje planiraju za playoff. Fusionu je potrebno da pobedi što više mečeva u narednom periodu kako bi osigurali svoj plasman. Međutim, sigurno je da NYXL nikog neće „puštati“ i da će pored svega pokušavati da pobedi u svakom meču. Još jedan problem za Fusion je i to što se eQo povredio, te se umesto njega u postavi našao Shadowburn… što nije tako strašno, kada se uzme u obzir kvalitet „klupe“ koji Filadelfija ima. Ipak, Njujork je odigrao fenomenalno na svakoj mapi. Videlo se da Fusion nema istu uigranost sa Shadowburnom, koji je ubačen u poslednjem trenutku da zameni povređenog eQo-a, što protiv tima kao što je Njujork znači potpisivanje smrtne kazne. Ipak su sa razlogom najbolji. Na kraju, ubedljiva pobeda za Excelsior, 4-0.

 

Seoul Dynasty  4 – 0  Shanghai Dragons

Iako je Seul dosta slabiji u poslednje vreme, teško je bilo za očekivati da Dragonsi mogu da naprave iznenađenje protiv njih. Kuki se našao u postavi umesto Miro-a, što im je dalo veću dozu agresivnosti, a videli smo i znake starog Ryujehonga na Zenyatti. Dragosni su davali sve od sebe, Ado pogotovo (kao i obično), ali to nije bilo dovoljno da osvoje ni mapu. Dragonsi su ponovo pokazali da se kasno adaptiraju i prave promene – definitivno su imali šanse da osvoje prve dve mape, ali ključne greške su prepustile ove mape Dynastyju, što je na kraju dovelo do maksimalne pobede od 4-0 za koreanski tim.

 

Los Angeles Valiant  3 – 0  Los Angeles Gladiators

Pre svega, ako niste gledali ovaj meč i volite Overwatch – pravac Twitch i odgledajte VOD ovog meča! Ovaj meč je bio jedan od onih fenomenalnih primera Overwatcha u svom najlepšem i najboljem obliku. Oba tima su igrala fantastično i samo sitnice su odlučivale rezultat na svakoj od mapa. Krenuli smo na Blizzardworldu, mapi na kojoj su Gladiatorsi do sada imali pozitivan rezultat od 7-0. Valiant je krenuo sjajnim napadom, ali su Gladiatorsi uspeli da ih uspore na streets fazi. Momci u zelenom su ipak uspeli da završe mapu u dodatnom vremenu. Gladiatorsi su zatim napali i nakon malo sporijeg osvajanja prvog pointa, lako pregurali streets fazu, a zatim i završili mapu sa preko minut dodatnog vremena. Sve što im je trebalo je da osvoje jedan tick na prvom pointu kako bi pobedili mapu. Međutim Soon i Valiant su igrali sjajnu odbranu i zadržali sve napade Gladiatorsa, tako da je mapa završena nerešeno. Horizon je bio još jedna fenomenalna mapa, gde su oba tima završila oba pointa sa sličnim vremenom, iako je Valiant imao fantastičan hold na prvom pointu. U nastavku je Valiant uspeo da sjajnim cikliranjem ultova ponovo osvoji oba pointa. Gladiatorsi su krenuli podjednako dobro, ali je Agilitiesov Doomfist zaustavio napredak na drugom pointu, što je omogućilo Valiantu da pobedi na Horizonu. Nakon poluvremena se igrao Oasis, gde je na Gardensu Valiant uspeo da dogura čak do 99% pre nego što su Gladiatorsi uspeli da prevrnu point. Pravovremene zamene kompozicije su omogućile Gladiatorsima da zadrže point i nakon teške borbe uspeju da zauzmu prvi point. University je bio sledeći, a timovi su izveli različite kompozicije dps-a. Smenjivali su se na pointu, ali je Valiant prvi stigao do prednosti, što im je nakon kombo-ultova donelo pobedu na ovom pointu. Sve se odlučivalo na City Centru – ako Valiant pobedi, pobedili su i seriju; ako Gladiatorsi pobede, izjednačiće seriju i imati šansu na sledećoj mapi. Ponovo smo gledali borbu do 99-99%, kada je krenula prolongirana borba za point. Na kraju je Valiant izašao kao pobednik i osigurao pobedu u ovoj seriji. Dorado se igrao za čast i dodatni diferencijal mapa na tabeli. Kao i do sada, oba tima su igrala odlično, adaptirajući se prema pointu i protivniku. Na kraju je Valiant i ovde izašao kao pobednik sa 3-2 u pointima i pobedio ukupnim rezultatom 3-0. Soon i Agilities su bili fenomenalni na strani Valianta, nadigravši Surefoura i Hydrationa, što je učinilo nadmetanje dps igrača glavnom temom ovog duela. Na kraju zaslužena pobeda Valianta, koji se sada učvrstio na prvom mestu u Pacifik diviziji.

Nakon ovako dobre partije (koju, ponavljamo, stvarno treba odgledati), večeras nas očekuje još zanimljivih susreta. Svi timovi koji se sastaju su blizu jeddan drugom na ukupnoj tabeli, što njihove serije čini još zanimljivijim. Sastaju se: London Spitfire – Boston Uprising; San Francisco Shock – Dallas Fuel; Philadelphia Fusion – Los Angeles Gladiators. Mečevi počinju u 01h po našem vremenu.

 

Related Articles