Overwatch liga – Dragonsi, tako blizu, a tako daleko

Overwatch liga – Dragonsi, tako blizu, a tako daleko

Gledali smo i treći dan u trećoj nedelji četvrte faze OWL, gde umalo da vidimo nekoliko iznenađenja.

 

Houston Outlaws  3 – 0  Shanghai Dragons

Iako su na početku ove faze svi mislili da će ova meta najviše odgovarati timu iz Hjustona, ispostavilo se da nemaju dovoljno fleksibilnosti da pokriju sve potrebne adaptacije koje drugi timovi imaju. Meč je počeo vođstvom Hjustona na King’s Rowu, ali je na Hanamuri Šangaj herojskom odbranom i pogodcima Diya-e uspeo da izjednači. Lijiang je bio neverovatno bliska borba, gde su Dragonsi imali šansu da izjednače rezultat meča, ali je nekim čudom Hjuston uspeo da pobedi i zatvori seriju. Posle toga ekipi Outlawsa nije bilo teško da završe i poslednju mapu i pobede 3-0 u seriji u kojoj su vrlo lako mogli da budu prvi tim koji je poražen od strane Dragonsa.

 

Florida Mayhem  2 – 3  Seoul Dynasty

Slično iznenađenje umalo da vidimo i u meču Dynastyja i Mayhema. Sayaplayer je povređen, te se u postavi ponovo našao Logix, a Mayhem je vrlo pametnom i dominantnom igrom uspeo da povede sa 2-0 na početku meča. Nakon dobre igre na Oasisu, Dynasty je uspeo da smanji, a zatim i izjednači na Doradu, gde su oba tima uspela da izguraju payload i imala ponovne napade. Peta mapa se igrala na Nepalu i to na sva tri pointa. Ryujehong se razigrao i pokazao znake svoje stare igre, što je donelo preokret za tim iz Seula i konačnu pobedu od 2-1 i 3-2 u ukupnom rezultatu.

 

Boston Uprising  1 – 3  San Francisco Shock

Posustali Boston je igrao protiv tima koji vodi njihov bivši trener, Crusty. To znači da je za njih ovaj meč imao i ličnu notu, te ne čudi da je bila dobra borba za gledanje. Shock je poveo na King’s Rowu, dok je svojom fenomenalnom dive igrom, Boston izjednačio na Hanamuri. Lijiang je bio priča o dva različita stila igre, gde su na prva dva pointa svaki od timova pokazali ono u čemu su bolji od protivnika, da bi se zatim borili na trećem za pobedu, a kao pobednik je izašao tim iz San Franciska. Borba se nastavila na Gibraltaru, gde su se ponovo timovi nadmetali u borbi različitih stilova i adaptacija. Nakon 3-3, doigravali su se novim napadima, ali je Shock izveo sjajan push sa samo minut vremena, skoro do kraja drugog pointa, a zatim su odigrali i tvrdu odbranu. Sinatraa je briljirao na Tracer i pokazao da može da se igra čak i protiv Briggite. Na kraju, ipak zaslužena pobeda Crustyjevog novog tima.

OWL se nastavlja večeras, kada nas čeka potencijalno dobar derbi meč između Valianta i Excelsiora, a i ostali mečevi bi mogli da budu zanimljivi, obzirom na trenutni odnos snaga timova. Evo ko se sve sastaje: London Spitfire – Dallas Fuel; New York Excelsior – Los Angeles Valiant; Florida Mayhem – Houston Outlaws. Mečevi počinju u 22h po našem vremenu.

 

Related Articles