Hearthstone: Igrači masovno nezadovoljni promenama na Tess, Lynessa i Jungle Giants

Hearthstone: Igrači masovno nezadovoljni promenama na Tess, Lynessa i Jungle Giants

Sinoć je stigao novi Hearthstone patch pod rednim brojem 11.2 i doneo nam je gomilu novih i zanimljivih stvari, ali i par “prikrivenih” izmena koje su zavedene pod ispravkama bagova i osvežavanjem mehanika igre, ali zapravo predstavljaju direktne nerfove nekih karata.

Govorimo o tri karte koje vidite u naslovu: Lynessa Sunsorrow, Jungle Giants i Tess Greymane. Tri legendarne karte koje “ni pod razno” ne predstavljaju ozbiljne karte u meti, dobile su “sitne” izmene koje predstavljaju teške nerfove za svaku od njih, što je izazvalo ogromna negodovanja na Hearthstone redditu.

Ne samo što su te karte nerfovane ničim izazvano, pošto nisu nikakva pretnja po metu, već pre svega i zbog toga što su ti očigledni nerfovi zavedeni pod “ispravke bagova i mehanika”, što znači da igrači čak neće dobiti ni pun dust za ove karte, kao što je običaj kod nerfovanja karata.

Tess Greymane je sada ograničena na ponavljanje do 30 karata, što je već samo po sebi nerf, ali ne toliki. Ono što je za mnoge međutim ubilo ovu kartu, jeste ” Yogg tretman”, odnosno od sada će i Tess, baš kao i Yogg nakon nerfa, momentalno prekinuti Battlecry ukoliko se sajlensuje ili samoubije, što je težak udarac na ovu kartu, i što je razočaralo mnoge igrače “Lopov” Roguea.

Lynessa Sunsorrow je zanimljiva karta koja se igrala u nekim zabavnim varijacijama midrange i Quest Paladina, ali je takođe uglavnom bila samo to – zabavna karta. Jedna od njenih retkih snaga je bila u tome što su se Spellovi na njoj odigravali redosledom koji su odigrani, što je stvaralo neke veoma zanimljive taktičke momente koji nagrađuju dobre igrače. Sada je ovo jednim potezom ubijeno, jer redosled više neće biti isti kao redosled odigravanja karata, već će se bafovi na njoj “nabacivati” nasumično.

Na kraju, i poslednja karta koja je stradala u ovoj prikrivenoj “seči” je Druid Quest, Jungle Giants. Iako nije ubijen direktno, nova promena kaže da će se sada “statsi” miniona gledati preko nego što dospeju na tablu i aktivira im se Battlecry. Ranije je Jungle Giants recimo  “radio” sa Faceless Manipulator ukoliko ovaj kopira nekog miniona sa 5+ Attack, a sada više neće raditi zato što je FM bazično 3/3.

Teme na Hearthstone Redditu koje se bune protiv ovoga već “ključaju, i nadamo se da će Blizzard ubrzo uvideti grešku i vratiti stanje ovih karata na provobitno. Komentare besnih Redditora možete pročitati na ovom linku.

 

Related Articles