Ubisoft objasnio plan podrške ekipama u Rainbow Six Pro League

Ubisoft objasnio plan podrške ekipama u Rainbow Six Pro League

Rainbow Six Siege je prošao trnovit put od igre koju su pri izlasku svi otpisali i ocrnili, do jednog od najvećih uspeha kompanije UbiSoft i svakako verovatno i najvećeg multiplejer naslova koji je ikada izašao iz ove kompanije, sa najvećim esport potencijalom.

Zato nas i ne čudi da u najavljenoj Rainbow Six Pro League učestvuju neka od najvećih imena iz esport sveta. Timove u pro ligi imaće organizacije  PENTA Sports, Team Vitality, Evil Geniuses, Rogue, SK Gaming, Mousesports, FaZe Clan, Team Liquid, Fnatic, Ninjas in Pyjamas i Immortals.

UbiSoft je ranije ove nedelje objavio i plan finansijske podrške za ove organizacije, i moramo reći da nam se program veoma sviđa, odnosno da je čist, jednostavan i transparentan, te će sigurno da omogući fanovima timova jednostavan i lep način da podrže svoje omiljene ekipe.

UbiSoft će za svaki od timova napraviti dva specijalna predmeta u igri, jedan je skin za oružje, a drugo je amajlija (charm) jedinstveni predmet u UbiSoftu koji predstralja mali privezak koji visi kod oružja igrača “za sreću”. Igrači će moći da kupuju ove predmete u samoj igri i 30% od sve prodaje će ići direktno u budžet organizacija čiji su predmeti kupovani.

Osim ovih specifičnih predmeta, UbiSoft će praviti i opšte predmete vezane za samu Pro ligu, i deo novca od njih će se takođe vraćati nazad timovima, odnosno 30%, i to na dva načina. Za Six Invitational 2019, takoreći svetsko prvenstvo i glavni događaj godine, će ići 9% od prodaje  u povećanje nagradnog fonda, dok će 21% od prodaje ići takođe direktno nazad timovima, jednako podeljeno za sve ekipe.

Ovakav sistem predstavlja dalje proširenje u odnosu na sistem iz prošle godine, ali UbiSoft u objavi naglašava da je i ovo samo početak i da će nastaviti da prate podatke, kako bi razvili sistem koji je najbolji za sve, i za timove i za fanove i za samu Pro ligu.

Related Articles