CS:GO – Astralis i NRG u polufinalu

CS:GO – Astralis i NRG u polufinalu

Završen je prvi dan, a NRG nam pokazuje da uspeh na prošlom turniru nije bio slučajan. Gledali smo par zanimljivih mečeva u grupi A, dok mečevi iz grupe B nisu doneli puno uzbuđenja.

Prvi meč je bio između Astralisa i Cloud 9-a na Infernu. Američki tim je sjajno otvorio meč na CT strani, i poveli su sa 12:3 na favorizovanoj strani. Nakon toga ekipe menjaju strane i Astralis pokazuje zašto je bio favorit. U drugom poluvremenu, najnoviji član danske ekipe Magisk, pokazuje zašto je doveden i savršenom igrom prave seriju od 13-1 i pobeđuju na prvoj mapi rezultatom 16:13.

Drugi meč u grupi A je takođe imao dosta neizvesnosti, što se nije tako činilo nakon prvog dela, u kojem je Liquid poveo sa 12:3 protiv fnatic-a. Igrao se Cache, a fnatic je popravio igru u drugom delu. U poslednjoj rundi činilo se da ćemo gledati overtime, fnatic je osvojio šest rundi za redom i u tridesetu rundu ušli su sa boljom opremom, ali sjajan potez Taco-a nije im dozvolio da se vrate u meč i Liquid je pobedio rezultatom 16:14.

Za prvo polufinalno mesto susreli su se Astralis i Liquid. Igrao se Inferno, a kao i prošli put mogli smo videti ubedljivu CT stranu od danskog tima. Ovog puta oni su započeli na toj strani i nisu dali nikakve šanse protivničkoj ekipi, pa su poveli rezultatom 13:2. Razlika u odnosu na prošle mečeve je što ovde Astralis nije dozvolio Liquidu da se vrati, i na kraju su lako slavili 16:6.

Prvi meč grupe B se možda završio i očekivanim rezultatom. Novooformljeni sastav G2 nije ništa pokazao, a videlo se da SmithZz i Ex6TenZ nisu dugo igrali na visokom nivou. Igrao se Mirage, a mladi Bugarin CeRq je bio nezaustavljiv. Meč se završio ubedljivim rezultatom 16:4 za NRG.

O drugom meču grupe B nema puno da se priča. Jos jedna ubedljiva pobeda, a Faze je bukvalno razvalio Luminosity. Nikola ”NiKo” Kovač je bio dominatnan i uzeo je 27 fragova u samo 17 rundi. Faze je slavio 16:1.

Poslednji meč prvog dana, ujedno meč za drugog polufinalistu bio je izmedju ekipe Faze i NRG-a. Još jedan dobar meč NiKa nije bio dovoljan da zaustavi protivničku ekipu. NRG je lepo otvorio meč na mapi Cache i poveli su 5:0 na CT strani. Potom Faze dolazi do prve runde, ali samo da bi američki tim uzeo jos 6 rundi za redom nakon toga. Ipak prvi deo se završio rezultatom 11:4, a Faze se nadao da će moći da se vrati. NRG je nastavio lepo da igra i može se reći da su napravili iznenađenje pobedom od 16:8.

Astralis i NRG čekaju protivnike u nedelju, a ostalih 6 ekipa moći ćemo da gledamo i 9.6. Tog dana pratićemo 4 meča u formatu BO3, a ekipe Faze i Liquid čekaju pobednike mečeva Cloud 9 vs Fnatic i G2 vs Luminosty.

Related Articles