StarCraft II – poznati svi polufinalisti druge sezone GSL 2018

StarCraft II – poznati svi polufinalisti druge sezone GSL 2018

Nakon jučerašnjih četvrtfinalih mečeva imamo imena četiri najbolja igrača Južne Koreje koji će se boriti za GSL titulu u drugoj sezoni ovog prestižnog StarCraft 2 takmičenja.

Juče smo gledali dva mirror meča i dva veoma drugačija duela.

U prvom Protoss mirroru, između Zesta i Deara, videli smo poprilično jednostran duel. Zest je ubedljivo pobedio Deara, koji je do tada bio iznenađenje sezone, jer je uspeo u grupi da izbaci takve igrače kao što su INnoVation i soO, ali je juče potpuno zakazao i Zest je uspeo da ga pobedi na svim frontovima, i sa 3-0 sebi obezbedi prolaz u polufinale, gde će ga čekati TY.

Upravo je TY juče pokazao neverovatnu snagu kada je bilo najpotrebnije. Iako je duel sa GuMiho krenuo loše po njega, jer je otvorio sa rezultatom 0-2, na kraju je napravio potpuni prekoret i pobedio sa 3-2. Najpre ga je GuMiho dobio sa proksi strategijom koju je TY neko vreme uspešno branio, ali su onda došli klokovani Banshee i TY je jednostavno izašao iz partije, to ga je malo uzdrmalo, pa je u drugoj partiji nastavio relativno loše i činilo se da će se druga serija završiti kao i prva, ali se TY onda kočano probudio i uspeo da dobije niz od tri partije i tako sebi obezbedi megdan sa  Zestom.

Drugo polufinale igraju Maru, koji je izbacio svetskog prvaka i šampiona iz Katovica, Roguea, i Classic, koji je dobio ByuN-a pre svega zbog toga što je ByuN tog dana muku mučio sa povredom zgloba, tako čestom kod StarCraft igrača i esportista generalno.

Ukoliko ste propustili jučerašnje mečeve, možete ih pogledati ovde – https://www.twitch.tv/videos/271095631

 

Related Articles