CS:GO Astralis šampion ESC-a, Device MVP

CS:GO Astralis šampion ESC-a, Device MVP

U nedelju mogli smo da otpratimo završnicu turnira u Londonu. Ulogu favorita opravdala je ekipa Astralisa i nakon pobede nad Liquidom nose kući sa sobom 250 000 dolara.

Prvi meč dana je bio duel američkih ekipa Liquida i NRG-a. Pre samo desetak dana u Ukrajini, NRG je napravio iznenađenje pobedivši Liquid, ali ovog puta taj rezultat nisu ponovili. Nitr0 je izjavio da su prošlog puta potcenili ekipu NRG-a, i da ovaj put to neće dozvoliti. Tako je i bilo, nisu im dozvolili da se razigraju i ubedljivo su slavili na obe mape. Prva mapa bila je Inferno,a od samog početka Liquid je bio bolja ekipa, slavili su rezultatom 16-6. Nakon toga igrao se Nuke, a tamo je NRG poveo sa 5-0, delovalo je kao da ćemo gledati zanimljiv meč, ali onda je usledila serija Liquida koji je odneo pobedu i na toj mapi rezultatom 16-8.

Od drugog meča očekivali smo zanimljiviji duel, ali FaZe sa izmenom nije imao dovoljno snage da se suprotstavi ozbiljnije timu iz Danske. Prva mapa se igrala na Train-u, a na poluvremenu FaZe je otišao sa finom prednosću od 10-5, ali to nije bilo dovoljno. Oni nisu mogli da privedu mapu kraju i Astralis je uz preokret slavio 16-14. Na drugoj mapi opet se igrao Inferno, a Astralis je odlično započeo na slabijoj T strani i poveo 10-5. Posle toga izgubili su prve 3 uvodne runde drugog poluvremena, samo da bi vezali 6 za redom i slavili su rezultatom 16-8.

Prva mapa finalnog meča bila je Mirage. Iako je Mirage bio Liquidov izbor, to na početku nije tako delovalo, pošto je Astralis uzeo 9 uvodnih rundi. U jednom trenutku delovalo je kao da će biti lagana mapa za Dance koji su poveli sa 15-4, ali onda Liquid uzima 10 rundi za redom i prilazi na samo jednu rundu do izjednačenja. Činilo se da ćemo gledati produžetke, ali ipak im je Device oduzeo to zadovoljstvo u tridesetoj rundi, pobedviši u duelu 1v1 i samim tim je doneo prednost Astralisu. Druga mapa bila je Dust 2, na kome je ovog puta Liquid sjajno započeo vodstvom od 10-5. Tada Astralis prelazi na T stranu i sjajnom igrom gasi sve nade Američkog tima, prepustivši im samo jedno rundu do kraja meča.

Astralis je slavio bez izgubljene mape na ovom turniru i učvrstili su svoju poziciju kao broj jedan tim u svetu. Device je sjajnim partijama zaslužio nagradu MVP-a, a izjavio je da ima sve manje zdravstvenih problema zbog kojih je bio odsutan krajem prošle godine.

Related Articles