Završen drugi dan ESL One-a u Belo Horizonteu

Završen drugi dan ESL One-a u Belo Horizonteu

Ostala su nam još dva meča grupne faze, a pobednici tih mečeva zauzeće preostala dva mesta u polufinalu. FaZe i mousesports su pobedama u svoja prva dva meča već obezbedili svoja mesta, a sutra ćemo ponovo gledati meč između turske ekipe Space Soldiers i brazilskog tima SK i duel američkog Liquida i nemačkog BIG-a.

Turnir je otvoren u sredu sa 2 meča koja su počela u 16:00. U jednom od tih mečeva sastali su se FaZe i Ghost, a mešani evropski sastav je bio preveliki zalogaj za novooformljenu kanadsko-američku ekipu. Na obe mape FaZe je bio ubedljiv i odneli su pobedu rezultatom 2-0. Drugi meč koji je počeo u isto vreme bio je između SK gaminga i Space soldiersa, a odmah smo mogli da prisustvojemo iznenađenju. Brazilska ekipa je bila favorit u ovom meču i očekivala se pobeda pred domaćom publikom, ali odlični Space Soldiersi su napravili neočekivan rezultat i slavili su sa 2-0.

U drugoj grupi prvi meč je bio između Liquida i BIG-a. Obe mape su bile guste i u oba navrata Liquid je izašao kao pobednik. Elige je nastavio dobru formu i još jednom sjajnom partijom završio je kao topfrager u ekipi. U drugom meču grupe sastali su se mousesports i domača ekipa NTC, a na obe mape Sunny i Ropz su bili nezaustavljivi za svoje protivnike, samim tim je Mouz odneo laganu pobedu rezultatom 2-0.

U poslednjem meču dana susrele su se poražene ekipe iz prve grupe, SK i Ghost. Domaća ekipa na ovom meču nije smela da kiksne, pa kao i svi ostali današnji mečevi i ovaj se završio rezultatom 2-0 za SK. Od samom početka bili su ubedljivi i bez ikakvih problema uzeli su obe mape.

Drugog dana gledali smo tri meča. Prvi je bio između BIG-a i NTC-a, a nakon preokreta BIG je slavio rezultatom 2-1 i samim tim izbacio sa turnira brazilsku ekipu. U narednom meču FaZe je obezbedio polufinali status pobedom nad Space Soldiersima. Faze već na ovom turniru izgleda dosta bolje u odnosu na ESC, s obzirom na to da igraju sa izmenom, a u ovom meču slavili su sa 2-0. Poslednji meč drugog dana bio je duel ekipa od kojih smo očekivali malo neizvesniji meč. Za mousesports na ovom turniru nastupa n0thing umesto oskara, ali u meču protiv Liquida nije delovalo kao da igraju sa izmenom, pošto su ubedljivom igrom savladali američku ekipu rezultatom 2-0.

Sutradan ćemo gledati još 2 meča. Oba meča će biti reprize mečeva koje smo već gledali na ovom turniru. U prvom gledaćemo SK i Space soldierse, a u drugom Liquid i BIG. Mečeve mozete pratiti u petak od 16:00.

Related Articles