SK Gaming se vraća na League of Legends esports scenu

SK Gaming se vraća na League of Legends esports scenu

Organizacija SK Gaming se pre oko dve godine povukla sa League of Legends esports scene zbog nastanka raznih problema koji su doveli do odlaska profesionalnih igrača kao i menadžera tima.

Međutim, SK Gaming se sada vraća u LoL esports zajedno sa novim sponzorom, kompanijom Deutsche Telekom, koja nije otkrila tačnu sumu za finansiranje organizacije, ali se radi o šestocifrenoj brojci. Povratak ove ogranizacije na LoL scenu se ogleda i u osnivanju novog tima, kojeg sačinjavaju igrači koji su se već takmičili u ESL, kao i oni koji su učestvovali u španskoj super ligi, ali njihova imena nisu otkrivena.

SK Gaming je trenutno u pregovorima sa Riot Games da se na jesen vrati u evropski League of Legends šampionat(EU LCS), za šta će morati da izdvoje preko 10 miliona evra, koliko je potrebno za kupovinu trajnog slota na takmičenju.

Lepo je videti da se SK Gaming vraća na velika vrata sa ovom telekomunikacijskom kompanijom, koja iako po prvi put sklapa ovaj vid saradnje ulaže prilično dobar novac.

Related Articles