Tempo Storm od snova do realnosti, može li Dignitas da ugrozi Gen.G?

Tempo Storm od snova do realnosti, može li Dignitas da ugrozi Gen.G?

Drugog dana Mid Season Brawl na Dream Hacku videli smo već u startu jedan od najuzbudljivijih mečeva do sada, sa još jednim neverovatnim preokretom.

Igrao se meč između šampiona Eastern Clasha, korejskog tima Ballistix, i najboljeg što Severna Amerika ima da ponudi – Tempo Storm. Tempo Storm je ušao rasterećenije u meč, iako su znali da potencijalno mogu da iznenade. I upravo to rasterećenje im je omogućilo da igraju sjajno, ali isto tako i znanje da mogu da iznenade ih je izgleda gušilo kada je bilo najbitnije.

Obe početne mape, Towers of Doom i Braxis Holdout, su otvorili sjajno i imali odličnu kontrolu u početnim delovima partije, sa solidnim vođstvom u XP i generalno dobrom kontrolom mape. Ali su oba puta sekunde bile dovoljne da ih korejski tim uhvati van pozicija i nespreme, gankuje ključne igrače i onda ostatak meča pretvori u pokolj raštimovanih amerikanaca koji kao da nisu umeli da se vrate u kolosek jednog kada ispadnu sa šina planirane strategije.

Braxis Holdout je trebalo da bude njihova specijalna mapa, njihov adut protiv Koreje. I uspeli su da otvore dobro sa svojom specilani pripremljenom taktikom dva globala koji pušuju i kontrolišu Beacone, i  izgledalo je kao da će njihova taktika uspeti. Ali se onda Fan nekoliko puta našao van pozicije sa Falstadom i ekipa Ballistixa ga je lako lovila po mapi. Taktika se brzo raspala i bio je dovoljan drugi puni talas Zergova da Korejici isteraju partiju do kraja, od Forta do sreušenog Corea.

U tim trenucima bila je vidna nervoza  u redovima Amera, ali je veliku ulogu u stabilizaciji imao njihov trener Kala, koji im je izgledao dao odlične savete kada je bilo najpotrebnije. Uspeli su da se vrate i izjednače pobedama na Dragon Shire i Cursed Hollow, te su uveli meč u petu partiju, na Infernal Shrines. Koreji su tada odlučili da vrate u metu kombo Zarya i Valla, koji je mnoge iznenadio, dok je Tempo Storm išao standardniji draft. Ovaj poslednji i odlučujući meč je bio jedan od “najmirnijih” koji smo imali prilike da gledamo, Tempo Storm je praktično svoj prvi kill uzeo tek oko 20 minuta, dok su Korejci do tada imali samo dva ubistva.

Ipak, činilo se da je Ballistix ekipa koja će pobediti, imali su otvoren pritisak na gornjem lejnu gde su srušili Keep i pravili su pritisak i na midu, a na njihovu sreću Shrine koji se aktivirao je bio upravo onaj na topu, gde su imali čak i Fort, a protivnik nezaštićen put do njihovog Corea. I dobili su odlučujući Team Fight upravo tu, terajući igrače Tempo Storma da beže, ali su onda napravili čini se i odlujuču grešku jer su jurili preostale igrače TS da ih pobiju umesto da završe objektiv koji bi išao direktno na Core. Ovo je dalo vremena Amerikancima da se stabilizuju, naprave kontra napada i uspeju da preuzmu Objectiv i odatle lagano drže kontrolu partije i nekako uzmu pobedu.

Sreća na licima igrača Tempo Storma je tada bila neverovatna, i vidno zadovoljni na press konferenciji bili su veoma nasmejani i raspoloženi za šali, ali i jako umorni pa su zamolili da pitanja ne traju dugo. Na pitanje o tome šta se desilo prva dva meča, jednostavno su rekli da ni sami ne znaju, da su “bacili” partije i počeli da se šale ko je više kriv zbog toga.Mi smo imali prilike da razgovaramo direktno sa njihovim trenerom Kalom i DPS Fanom, o čemu ćete čitati više u odvojenom tekstu.

Ipak, san američkih igrača nije trajao dugo, jer su ih u sledećem meću izbacile “perjanice” zapada, Team Dignitas, koji je srušio snove i favoritima domaće publike, timu Fnatic. Činili se kao da su momci iz Fnatica jako dominantni u odnosu na svoju glavnu konkurenciju sa zapada, ali je ipak bilo tu i dosta zabavanih, ali traljavih partija, koje ne ulivaju previše poverenja pred današnje susrete sa Korejskim ekipama.

Hoće li Dignitas uspeti da iznenadi Tempes i Gen.G? Saznajte danas od 15 i 30, kada počinje prvi meč, koji možete pratiti direktno na kanalu https://www.twitch.tv/blizzheroes.

Related Articles