Vlasnici Philadelphia Fusion kupili N3rd Street Gamers

Vlasnici Philadelphia Fusion kupili N3rd Street Gamers

Kompanija Comcast Spectacor je prevashodno poznata po tome što je vlasnik čuvene NHL ekipe Philadelphia Flyers, ali je poslednjih godinu dana svakako postala interesantna i esport publici iz jednog razloga – oni su vlasnici Overwatch ekipe Philadelphia Fusion, koja se takmiči u Overwatch League.

Izgleda da iz Comcast Spectator nalaze da se ulaganje u esport isplati pa su zato nastavili da inkasiraju svoj novac u ovo granu šou biznisa, tako što su investirali značajna sredstva u organizaciju N3rd Street Gamers.

U pitanju je organizacija koja se bavi organizovanjem amaterskih esport događaja na profesionalnom nivou i trenutno operišu u Filadelfiji, Čikagu i Vašingtonu. Njihov plan i program za širenje se veoma svideo investitorima, pa su poslednjih nekoliko meseci primili značajna sredstva koja će im pomoći da nastave da rade nas vom programu amaterskih esport događaja čiji je cilj da esport približe široj publici i rade na njegovom popularizovanju.

Dejv Skot, izvršni direktor Comcast Spectator, kaže da je oduševljen onim što N3rd Street Gamers rade i da smatra da će ovo partnerstvo pomoći i jednoj i drugoj strani da nastave da rastu, ali i celom esportu u Severnoj Americi.

Related Articles