Završen je prvi dan ESL-a; Astralis i G2 u plej-ofu

Završen je prvi dan ESL-a; Astralis i G2 u plej-ofu

U danu punom CSGO-a mogli smo da gledamo 8 BO1 i 4 BO3 mečeva. Na kraju dana 2 ekipe koje su osigurale mesto u plejofu i koje neće igrati mečeve sutradan su Astralis i G2,a 2 ekipe koje napuštaju Keln su NiP i Gambit.

Turnir je počeo oko 12 sati, a početni mečevi su bili između Astralis i Ence-a i Cloud 9-a i NiP-a. Na nuke-u nije bilo nikakvih iznenađenja i danska ekipa je privela svoj meč kraju 16-5, da bi zakazali duel sa Cloud 9-om koji je veoma lako savladao NiP 16-3.

Mečevi su se igrali u serijama od 2 BO1 duela, a drugi na scenu stupili su Mouz i Gambit i G2 i Navi. Mouz je sa novim igračem prikazao dobru igru i na Dustu 2 slavili su rezultatom 16-8. Jedna od najneizvesnijih mapa danas bila je između novog francuskog i ukrajinskog sastava. NAVI je poveo sa 10-5 na nefavorizovanoj T strani Inferna, ali ekipa predvođenja Ex6tenZom je možda i neočekivano pokazala sjajnu igru u drugom poluvremenu, da bi na kraju slavili sa 16-14.

Posle toga usledio je duel Faze-a i singapurske ekipe B.O.O.T-d[S]. Faze je očekivano bio dobar,a Niko i Rain su uspeli da zabeleže po 30 fragova, što je bilo dovoljno za pobedu od 16-9. Prvi put smo gledali bivši SK Gaming pod novim nazivom MIBR, a oni su igrali protiv australijanske ekipe Renegades. Australijanci su lepo otvorili meč, ali nisu imali dovoljno snage da ga privedu kraju pa je brazilska ekipa ipak slavila sa 16-13.

Za kraj uvodnog dela turnira videli smo još jedno iznenađenje u kojem je nemačka ekipa BIG savladali Liquid. Meč je u prvom poluvrumenu bio veoma neizvestan, samo da bi nakon promene strana Liquid ostao bez i jedne runde, pa su Nemci slavili sa 16-7. Ostao je još samo duel Fnatica i North-a u kojem Fnatic ipak nije prokockao ogromnu prednost koju je imao na kraju prvog dela. Meč je bio zanimljiv do samog kraja, a Šveđani su slavili sa 16-14.

Možda i najveće iznenađenje ovog turnira bio je prvi meč gubitnika između NiP-a i Ence-a. Ne samo to što je Ence slavio, već način na koji su oni to uradili. Ne zna se da li je Finska ekipa bila toliko dobra ili je NiP bio toliko loš. Deluju kao da im promena u timu nikako nije odgovarala, a na obe mape Ence je ubedljivo slavio rezultatima 16-6 i 16-2.

Drugi BO3 meč i prvi meč pobednika se slično završio, ali Cloud 9 nije bio toliko loš, koliko je Astralis izgledao fenomenalno. Danska ekipa je pokazala zašto su broj jedan na svetu i nisu imali ni malo milosti prema protivničkom timu koji igra sa novim igračem. Device je bio nezaustavljiv i sa svojih 45-18 na 2 mape, bilo je dovoljno da slave sa 16-12 i 16-1.

Navi je nakon poraza od G2-a morao da slavi protiv Gambita. Tada naravno na scenu stupa igrač broj jedan, S1mple, koji kao i uvek kada je najbitnije beleži ADR od 110.2, Gambit ne pronalazi način da ga zaustavi i samim tim pridružiće sa NiP-u kao tim koji je završio svoje učešće. Navi je bio ubedljiv na obe mape, a slavili su sa 16-6 na Overpassu i 16-5 na Trainu.

Poslednji meč dana bio je i najzanimljiviji,a sastale su se ekipe Mouz-a i G2-a. Ovo će biti još jedno iznenađenje koje je francuski tim danas napravio, a slavili su protiv mousesportsa 2-1 u mapama. KennyS je pružio sjajnu partiju na sve 3 mape i sa skorom od 76-47 predvodio je svoju ekipu. Dust 2 je bio veoma neizvestan, ali francuska ekipa je ipak bila bolja pri kraju i slavila je 16-14. Druga mapa bila je Mirage na kojem je Mouz poveo i nije dao šansu Francuzima da se vrate, pa su izjednačili reultatom 16-10. Poslednja mapa bila je Inferno na kojem je G2 još jednom prikazao sjajnu igru kao i protiv Navija, pa su sada i ubedljivijim rezultatom slavili sa 16-9. Oni će se prekosutra sastati sa Astralisom za mesto u polufinalu.

Related Articles