U Šangaju se gradi čitav esport kvart i Esport Arena za 6000 ljudi

U Šangaju se gradi čitav esport kvart i Esport Arena za 6000 ljudi

Kineska ekonomija je u ogromnom bumu već gotovo čitave decenije, a zajedno sa njom rastu i sve grane, pa tako i industrija video igara i esporta.

Poznato je da već godinama mnogi veliki igrači pokušavaju da uđu u poprilično zatvoreno tržište kineskog gejminga, jer na njemu leži ogroman novac, ali to sve uglavnom mora ići preko treće strane, što je dovelo do toga da kompanije kao što su NetEase i Tencent postanu neverovatni i ogromni giganti. Pogotovo Tencent, koji drži vlasništvo na nekim od najvećih esport naslova današnjice, kao što su League of Legends i Clash Royale.

Upravo zato se i ovo o čemu pišemo danas nameće kao logičan sledeći korak u razvoju esporta u ovoj zemlji. Grad Šangaj će u saradnji sa Tencentom i građevinskom kompanijom Super Generation Investment početi da gradi “Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center” u Minhang distriktu Šangaja.

U pitanju je ogroman projekat “esport kvarta”  koji bi trebalo da ugosti preko 100 svetskih i kineskih kompanija koje se bave esportom, a centar svega bila bi Esport Arena sa kapacitetom od 6000 posmatrača.

Projekat bi trebalo da krene odmah, i planirano je da se sama arena otvori 2020. godine, ali da se čitav kvart razvija i širi tokom narednih 5-6 godina.

 

Related Articles