Potvrđeno: Whizbang the Wonderful banovan sa svih zvaničnih turnira

Potvrđeno:  Whizbang the Wonderful banovan sa svih zvaničnih turnira

Verovatno jedna od najluđih, i svakako najzabavnijih karata nove Hearthstone ekspanzije The Boomsday Project, Whizbang the Wonderful, je postao prva Hearthstone karta u istoriji koja je zvanično banovana od strane Blizzarda, kada su Hearthstone esport takmičenja u pitanju.

Tako je naš “čudesni” Gnom doživeo sudbinu da nikada ne postane zvezda Reddita na nekom Hearthstone esport takmičenju, i moramo reći, ma koliko nam je krivo što se to neće desiti, da se u potpunosti slažemo sa ovom odlukom,

Karta kao što je Whizband u potpunosti ubija integritet pripreme lline-upa za turnir i strateške odluke koju klasu/špil banujete, jer špil Whizbang the Wonderfula može bukvalno da bude bilo koja klasa u dva različita špila.

Iako su u pitanju suboptimalni špilovi, odnosno “recepti” koje Blizzard pravi, to nikako ne umanjuje haotičnost koju bi ova karta unela na profesionalnu scenu, i zato smo ovoga puta potpuno uz Blizzard i njihovu odluku da se karta banuje sa turnira.

Izgleda da su na vreme naučili da ovakve “potpuno blesave” karte ne trebaju da imaju mesto u turnirskoj meti, i verujemo da je recimo Yogg danas izašao, da bi doživeo istu sudbinu.

Ipak, to ne znači da se nećemo zabavljati sa Whizbang špilovima, jer jedva čekamo da vidimo takmičenje poznatih strimera u tome ko će prvi stići do Legend ranka igrajući od 25 do Legend samo sa ovim veselim gnomom.

Trump, koji je već najavio ovah pohod, je uradio i specijalni video koji pokazuje njegovu ocenu recepata, odnosno sa kojim špilovima misli da će moći da se penje, a sa kojima će nazadovati:

Planirate li i vi da igrate Whizbanga?

Related Articles