Veštačka inteligencija nadvladala bivše Dota 2 profesionalce

Veštačka inteligencija nadvladala bivše Dota 2 profesionalce

Veštačka inteligencija kompanije OpenAI je uspela da pobedi i neke od bivših najboljih igrača u Dota 2. Ovaj AI je nadvladao Team Human, kako je predstavljena strana od krvi i mesa, sa lakoćom i konačnim rezultatom od 2:1.

Ljudsku ekipu su činili neki od nekadašnjih najboljih Dota 2 profesionalaca, sada uglavnom komentatora, poput Blitza i Merlinija, a drugoj strani nije potrebno predstavljanje, već je potrebno znati da je vezala dve pobede zaredom, a treći meč je izgubljen zahvaljujući gledaocima.

Gledaoci su u trećem meču imali prilike da odbaru herore sa kojima će veštačka inteligencija igrati, što izgleda njoj nije pogodovalo pa je Team Human tu ostvario pobedu.

Da publika nije imala prilike da bira “sabotira” AI herojima, vrlo verovatno bi se i treći meč završio porazom za ljude.

Ono što vraća nadu pravim igračima je činjenica da bot još uvek ne može da se prilagodi različitim pravilima, u ovom slučaju je to promena postavke heroja, ali AI ima sposobnost da uči pa je pitanje kada to više neće predstavljati problem.

Sledeći veliki test za obe strane će se odigrati  krajem avgusta na najvećem Dota 2 turniru, The International 2018, gde će najbolji od najboljih igrati protiv naprednog bota.

Related Articles