The International 2019 će imati 12 direktno pozvanih timova?

The International 2019 će imati 12 direktno pozvanih timova?

Danas startuje najveći Dota 2 događaj godine i jedan od najvećih esport događaja ikada, a definitivno sa najvećim nagradnim fondom u istoriji esporta – 24 345 000 dolara.

Ipak, među upućenima se već sada priča o tome šta bi moglo da nas očekuje u narednoj godini, i prema nekim izvorima, u Valveu se razmišlja da sledeće godine The International bude uglavnom pozivnog tipa, odnosno da će čak 12 timova dobiti direktni poziv da učestvuju na TI9, na osnovu rezultata prikazanih tokom godine na Major i Minor turnirima.

Ove godine je osam ekipa dobilo direktni poziv na osnovu rezultata, dok je kroz kvalifikacije svoje mesto izborilo deset ekipa. Pošto od prošle godine, 18 umesto 16 ekipa učestvuje na TI8.

Valve očigledno želi da stavi veći fokus na rezultate tokom cele godine i konstantnost u kvalitetu, pa zato i želi da nagradi veći broj ekipa pozivom na TI na osnovu godišnjih rezultata, a broj kvalifikovanih ekipa smanji na 4, odnosno ekipa po regionu. Na taj način želi ujedno i da da veći značaj podršku za Major i Minor turnire, i tako da više inicijative organizacijama da se prijave za produkciju ovih događaja.

Šta mislite o ovoj potencijalnoj promeni?

 

Related Articles