EG i Team Secret preživeli, Virtus Pro eliminisan

EG i Team Secret preživeli, Virtus Pro eliminisan

Još samo par mečeva nam je ostalo do velikog finala, a danas nas je napustio jedan od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg TI-a. Evil Geniuses su nastavili da pružaju dobre partije, pa će igrati protiv pobednika današnjeg meča između Team Liquida i Team Secreta.

Prvi duel dana igrale su ekipe koje su ispale iz upper bracketa Virtus Pro i Optic Gaming. Momci koji predstavljaju američku organizaciju, iako su ušli kao outsajderi sjajni su započeli prvi meč. Draftovali su Huskara i to je bio potez koji im doneo pobedu u ovom meču. CC&C je ubedljivo pobedio svoj lejn protiv No[o]neovog Dragon Knighta, pa samim tim što su morali da pomažu svom mid igraču, Ramzes666 na safe lejnu nije mogao slobodno da farmuje. Pošto su uspeli da zaustave dva glavna igrača da dodju do potrebnih itema, Optic nije imao puno problema da završi prvi meč. U drugom meču Virtus pro je znao da ne sme da pravi iste greške, i nakon drafta u kojem je Ramzes666 dobio svoju Broodmother, počeli su od starta ubedljivo. Pored Brood, Pasha na Tiny-u je bio sjajan i završio je meč sa skorom 20/2/19. Iako je VP imao veliku prednost od početka partije, u par trenutaka je delovalo kao da može to vodstvo da im isklizne iz ruke, ali ipak to nisu dozvolili i obezbedili su meč broj 3. U odlučujućoj partiji Ramzes je opet bio sjajan, ali ovoga puta na Necrophosu. Dominirao je na svom lejnu, a kada je skupio Radiancu i Veil of Discord do dvadeset trećeg minuta, Optic više ništa nije mogao da uradio. Nakon toga CIS ekipa je brzo uspela da uspostavi kontrolu i zakaže duel sa ekipom Evil Geniuses.

Team Secret je tim koji je polako popravljao formu kako su igrali sve više na ovom turniru. Sinoć su se sastali sa ekipom VGJ.Storm, koja nakon sjajnih partija pruženih u grupnoj fazi takmičenja, na Main Eventu ne igra toliko dobro. U prvom meču Secret je draftovao Meepa i Clinkza i to se pokazalo kao odličan izbor pošto su oba heroja dominirala svoj lejn, a sa tom prednošći VGJ nije uspeo da se izbori, pa je Secret poveo u ovoj seriji. Drugi meč je bio dosta zanimljiviji, a VGJ.Storm je skoro celu partiju bio bolja ekipa. U jednom trenutku imali su 21k golda prednosti, ali nisu uspeli da završe meč. Što je više vremena odmicalo Terrorblade i Clinkz su polako dolazili do itema koji su im trebali da bi polako preokrenuli partiju. Nakon jednog timfajta u kojem je Meduza izgubila Divine Rapier, a pokupio ga je Clinkz, Team Secret je uspeo da udje u bazu i završi meč. Oni će se danas sastati sa Liquidom, a ukoliko pobede igraće još jedan meč protiv EG-a.

Poslednji susret dana bio je između EG-a i Virtus Pro-a, a nismo dobili zanimljiv duel kao što smo očekivali. Ruska ekipa je nastavila da pruža loše i nesigurne partije, a razigrani EG je to iskoristio. U prvoj partiji Sumail je dobio svog Storm Spirita, a nakon samo 7 minuta Zli Geniji imali su prednost od 2 hiljada golda. Igrali su veoma brzo, zauzimali objektive i Virtus Pro nije znao štao ih je snašlo, pa je meč završen za 35 mniuta. Druga partija krenula je malo bolje za VP, uspeli su na početku da zaustave farm Alhemičara, ali ne i nakon toga da održe taj pritisak. Sumail na Alchemičru polako pravi prednost u goldu, a EG ponovo bolje igra u ključnim trenucima. Par puta je delovalo kao da će se ruska ekipa vratiti u meč, ali nakon jedne borbe u četrdeset sedmom minutu, napisali su GG, a to znači da će Virtus Pro završiti takmičenje na ovom turniru.

Ostala su još samo 2 dana do kraja TI-a. Ko će po vama nastupati u velikom finalu?

 

 

Related Articles