E-Frag se zvanično ugasio

E-Frag se zvanično ugasio

Srpska kompanije E-Frag će obustaviti sav rad, nakon što nisu supeli da se izbore sa finansijskim problemima. U prošlosti kompanije je održavala razne domaće i strane turnire, od čega su najpoznatiji bili ESG u Mikonosu i Svetsko CS:GO Prvenstvo .

Iako je kompanija solidno radila, problemi su počeli nakon završetka Svetskog Prvenstva 2016. godine. Kompanija i dalje nije uspela da isplati pare koje duguje igračima koji su nastupali u Beogradu pre skoro 2 godine. Iako je E-Frag bio organizator turnira, njihov partner Azubu, je taj koji nije ispoštovao svoj deo dogovora. Obe kompanije su potpisale ugovor u kojem je pisalo da je Azubu zadužen da isplati nagradni fond igračima odmah po završetku turnira.

Nakon toga jednom prilikom E-Frag je izjavio da Azubu navodno nema para da isplati igračima. Oni su takođe umešani u sudsku borbu sa Azububom koja traje već više od godinu dana, pošto ne samo da duguju igračima pare, već i samoj kompaniji E-Frag. Generalni direktor domaće kompanije Marko Milošević je izjavio da nije uspeo da vrati kompaniju u stanje u kojem je bila pre problema sa Azubuom, pa će se kompanija zvanično ugasiti.

Od kad je Azubu ugašen u maju 2017. godine, preuzela ih je kompanija Smashcast.tv, a novi direktor firme je izjavio da postoji još uvek par neisplaćenih turnira, jedan od kojih je i CS:GO turnir iz Beograda, ali da i dalje ne uspevaju da dodju do dogovora.

Da li će neuspela striming kompanija isplatiti svoje dugove još ostaje da vidimo, ali definitivno je velika šteta što je ovako moralo da se završi po E-Frag. Pored njih takođe velika šteta je i što igrači i dalje ne dobijaju svoje pare, računajući da je na tom turniru učestvovao veliki broj mladih igrača kojima bi to dosta značilo za razvoj buduće karijere.

Related Articles