North pobednik DreamHacka u Švedskoj

North pobednik DreamHacka u Švedskoj

Juče smo mogli da gledamo veliko finale Dreamhack Mastersa u Stokholmu izmeđi dve najbolje plasirane danske ekipe, a kao i u grupnom delu takmičenja bolja je bila ekipa North. Astralis je do ovog turnira imao gotovo savršen učinak protiv Northa, pobedivši u 27 od 32 odigrana međusobna meča, ali ovoga puta North je uspeo da napravi veliko iznenađenje i osvoji najveću titulu do sada.

Finale se igralo u formatu BO3, a na prvoj mapi North je delovao nezaustavljivo. Uspeli su da pobede na Dustu 2 sa ogromnih 16-1, što je verovatno jedan od najubedljivih poraza ikada za prvoplasiranu ekipu. Druga mapa bila je Train, ali nakon prve 3 runde koje idu u korist North-a, Astralis se budi i kreće da igra prepoznatljivo, kao što smo i svi očekivali. Uzimaju 10 od 12 sledećih rundi na slabijoj T strani i sa tom prednošću bez problema privode ovu mapu kraju, rezultatom 16-6. Overpas je bio odlučujuća mapa, a Astralis je bolje ušao u finalni duel. Poveli si sa 9-6 u prvom poluvremenu i prešli na favorizovanu CT stranu, ali Tada se North budi i sjajni MSL vodi svoju ekipu do velikog preokreta i pobede od 16-11 na poslednjoj mapi.

Ovo je prvi LAN turnir na kojem North učestvuje sa Nikom, a od kad je otišao mertz, MSL je preuzeo ulogu glavnog AWP igrača i pored toga što je kapiten ekipe. Mnogi su to videli kao jako loš potez danske ekipe, pošto ovo nije prvi put da MSL preuzme veliki zeleni snajper, a u prethodnim prilikama to uglavnom nije išlo po planu. Ovaj put smo videli nekog novog MSL-a, koji ne samo da je vodio svoju ekipu kao IGL, već je konstantno bio u vrhu tabele po fragovima.

Posle ovakvog nastupa North-a fanovi će verovatno imati velika očekivanja za Mejdžor koji počinje za koji dan, a videćemo da li će MSL moći da nastavi da pruža ovakve partije. Sinoć su sa sobom poneli 100,000$, a već petog septembra kreće velika borba za nagradni fond od milion dolara.

Related Articles