StarCraft 2: Zbog ogromnog interesovanja za WCS Montreal profesionalci su na listi čekanja

StarCraft 2: Zbog ogromnog interesovanja za WCS Montreal profesionalci su na listi čekanja

Poslednji globalni WCS događaj počinje ovog petka, u kanadskom gradu Montreal, u okviru DreamHack festivala.

Očekuje nas sasvim sigurno veoma uzbudljiv turnir, jer je ovo poslednja prilika za igrače da pokušaju da se domognu mesta u top pozicijama WCS liste, do mesta koja vode na glavni događaj godine – Svetsko StarCraft 2 prvenstvo na BlizzCon festivalu u novembru.

Ipak, kako je kod svakog WCS događaja prijava otvorenog tipa (potrebno je samo da ste Grand Master igrač), ovoga puta je došlo do neočekivano velikog interesovanja, pa su kapaciteti potpuno popunjeni, te su brojni profesionalni igrač završili na listi čekanja za mesto na turniru, što je neprijatna situacija za sve strane.

Po ovom pitanju se oglasio i DreamHack, koji je rekao da je svestan situacije, i čak su zamolili ukoliko postoje dobrovoljci da ustupe svoje mesto na turniru, zauzvrat nude pogodnosti kao što je besplatna karta za ceo festival. Napominju da je ovo potpuno opciono i da niko nije u obavezi da to učini.

Blizzard bi svakako morao da reši ovo drugačije narednih godina, jer je nedopustivo da ljudi koji se bore za BlizzCon potencijalno izvise za jedan od četiri najvažnija turnira godine, zato što se neko prijavio pre njih.

Related Articles