CS:GO – Complexity obezbedio status Legendi, Winstrike završio svoje učesće

CS:GO – Complexity obezbedio status Legendi, Winstrike završio svoje učesće

Iako još uvek traje treći dan FACEIT Mejdžora u Londonu, dobili smo prvu ekipu koja je obezbedila plasman u sledeću fazu i prvu ekipu koja napušta ovaj turnir.

Ruska ekipa Winstrike je na prošlom mejdžoru iznendala sve kada je obezbedila plasamn u TOP 8, samim tim su osigurali učešće na ovom turniru. Znalo se da rezultat koji su oni napravili u Bostonu neće moći da ponove ovde. Ušli su u ovaj deo takmičenja kao najlošije rangirana ekipa i nisu pokazali dovoljno dobru igru da bi parirali bilo kojoj ekipi na ovom nivou. U uvodna 2 meča sastali su se protiv Liquid i fnatica i u oba navrata su uzeli po 7 rundi, ali ni u jednom trenutku nije delovalo kao da mogu bilo kako da ugroze protivničke ekipe. Svoj poslednji meč igrali su protiv šampiona prethodnog mejdžora, ekipe Cloud 9. Ovaj put prikazali su malo više nego u prva 2 meča, pošto su uspeli da izguraju produžetak. Cloud 9 ne imao prednost od 13-3, ali nakon toga su se opustili i dozvolili ruskoj ekipi da se vrati u meč. Ipak na kraju u OT-u Cloud 9 pokazuje svoje kvalitete i završava meč sa 19-6.

Complexity je ekipa od koje mnogi nisu očekivali da će ući u Legends Stejdž, a oni ne samo da su ušli, već su postali prva ekipa koja je obezbedila plasman u Top 8. Dephh, Android i yay su članovi ove ekipe već duže vreme, ali nakon što su se u aprilu pridružili Shahzam i Stanislaw, oni su polako počeli da popravljaju svoju fromu. U ovoj fazi turnira ubedljivo su savladali fnatic i G2, a poslednji meč su malopre igrali protiv ekipe BiG. Protiv BiG-a su ušli u meč veoma jako, kao i sinoć protiv G2-a, i ni u jednom trenutku nije izgledalo da će stati. Često one slabije ekipe i kada krenu dobro, imaju problema sa završnicom, ali oni su nam u ovim mečevima prikazali da se ne plaše ekipa jačih od sebe. Za ovih pet momaka ovo je definitvno najveći uspeh u karijeri, a činjenica da su prošli kroz majnor da bi došli do ovde, taj uspeh čini još većim.

Na svakom prethodnom mejdžoru bio je bar jedan autsajder koji nas je sve iznenadio. Za sada to je definitvno Complexity, ali njih ne treba još da otpisujemo, pošto sa ovako dobrom igrom, oni nemaju razloga da se bilo koga plaše u završnici turnira.

Related Articles