Blizzard udara zabrane na pomoćne programe u Overwatchu

Blizzard udara zabrane na pomoćne programe u Overwatchu

Blizzard je što se tiče njihovih igara uglavnom bio tradicionalno pomirljiv kada je u pitanju korišećanje alata “trećih strana”, kao što je recimo Hearthstone Deck Tracker ili brojni dodaci koje koriste igrači u WoW-u.

Ipak, i ta pomirljivost ima svoje granice i sve što se koristi sme da se koristi samo ukoliko je benigno, odnosno ne predstavlja varanje, zloupotrebu sistema ili nefer prednost za igrače koji to koriste.

Međutim, izgleda da je sada Blizzard rešio da udari i na alate koji ne krše direktno neke od gorepomenutih stvari. Overwatch igrači koji koriste popularne pomoćne aplikacije Visor i Pursuit su počeli da dobijaju upozorenja na svojim mejl adresama da bi trebalo da prestanu to da rade.

Za one koji nisu upućeni, Visor je aplikacija koja u realnom vremenu preko overleja na ekranu izbacuje razne podatke u vidu nanešene štete i drugih brojki koje mogu biti korisne dok igrate ali i koje ne biste mogli da nabavite na drugačiji način, dok Pursuit je više fokusiran na detaljnu analizu i statistiku nakon samih odigranih partija, kako bi se igračima dao dublji uvid u dešavanja tokom partije i to gde su igrali dobro, a gde su grešili, i oni i saigrači.

Dakle, kao što vidite, nisu u pitanju aplikacije koje “varaju”, ali svakako imaju uticaja da igrači pokažu bolje performanse, pogotovo Visor.

Na Overwatch forumima je jedan predstavnika Blizzarda rekao da su ove pretnje “stvarne” i zamolio je sve igrače da ih shvate ozbiljno i prestanu sa korišćenjem pomenutih programa kako bi izbegli ozbiljne posledice. On je kazao da Blizzard želi da evoluira ponovo šta je dozvoljeno, a šta ne, i da želi da pojača integritet kompetitivnog Overwatcha i ukloni sve što potencijalno stvara nejednako polje za igranje i prednost jednim igračima u odnosu na druge.

Da li ste vi koristili ove aplikacije, i šta mislite o ovoj odluci Blizzarda?

Related Articles