Prva žena trener u Overwatch ligi

Prva žena trener u Overwatch ligi

Od same prve najave Overwatch Lige bilo je jasno da je fokus na “mešovitim” timovima, odnosno da je ideja da ovo profesionalno Overwatch takmičenje igraju timovi čiji sastavi nisu igraničeni polom, rasom ili nacionalnošću.

Ipak, do sada su sastavi ekipa u OW Ligi uglavnom muškog pola, ali nije da na sceni nema i gejmerki koje “dominiraju” u igri. Jedna takva je i Moli “AVALLA” Kim, devojka iz Južne Koreje koja se redovno nalazi u Top 100 Grand Mastera na korejskom ladderu, i koja je zbog svog poznavanje igre odavno sebi našla mesto na profesionalnoj sceni.

Radila je kao trener ekipa OpTic Academy i Meta Bellum, ali je sada dobila najveće priznanje u karijeri, ekipa iz Vašingtona, najnovijeg člana Overwatch Lige, ju je angažovala da radi kao pomoćni trener u Sezoni 2 Overwatch lige.

Za ovaj transfer je velikim delom zaslužan i glavni trener ekipe, WizardHyeong, koji je insisitarao na njem dolasku, i koji je ovom prilikom izjavio da je veoma srećan što je ona novi deo tima, i da će njeno međunardno iskustvo i radna etika u mnogome pomoći ekipi da pokaže rezultate u svojoj debitantskoj sezoni u Overwatch ligi.

Zajedno sa Avallom, ekipa je objavila i dovođenje novog igrača, Majkl, “mkL” Skjonghauga, koji je igrao u Contenders timu Last Night’s Leftovers, i koji je ranije imao i iskustva saradnje sa Avallom.

Overwatch liga je ove godine proširena za šest gradova, Pariz, Toronto, Vankuver, Wašington, Čengdu i Hangzou.

 

Related Articles