Riot predstavio novu LoL arenu u Južnoj Koreji

Riot predstavio novu LoL arenu u Južnoj Koreji

Iako ovih dana kruže glasine da Riot “propada” zbog skraćivanja fondova i zatezanja kaiša kada je esport u pitanju, to su svakako preterane priče, jer se pre svega radi o rekonstruktuiranju troškova za esport.

Dokaz da ulaganja ne staju je i sveže otvorena League of Legends esport arena u Južnoj Koreji, koja nosi ime LoL PARK, i koja će počev od 2019. godine biti domaćin za League of Legends Champions Korea (LCK).

Ali, ona će svoju premijeru imati i ranije, tokom Worldsa, gde će se u njoj igrati play-in faza turnira. Arena poseduje najsavremenije opremljenu opremu i studio za produkciju, pozironicu za odigravanje mečeva, gledalište sa 500 mesta, Riot prodavnicu i PC igraonicu sa preko 100 računara, na ukupnom prostoru od oko 5300 metara kvadratnih.

Otvaranje ove Arene jeste rezultat Riotovog direktnog preuzimanja organizovanja LCK od naredne sezone, umesto produkcijske kuće OnGameNet, koja je bila dosadašnji organizator najjače LoL lige na svetu. Riot je tako sada objedinio u svoje okrilje organizaciju svih LoL takmičenja, pošto je bio direktni organizator EULCS i NALCS.

 

Related Articles