Street Fighter V: Infiltration isključen sa Capcom Pro Tour zbog optužbi za nasilje u porodici

Street Fighter V: Infiltration isključen sa Capcom Pro Tour zbog optužbi za nasilje u porodici

Seon-vu “Infiltration” Li važi za jednog od najuspešnijih profesionalnih igrača Street Fighter serijala u ovoj deceniji, sa čak 5 EVO titula i ogromnim brojem manjih turnira koje je osvojio, pa tim pre ova vest predstavlja veliki šok za svetsku zajednicu igrača fajterskih naslova.

Naime, Infiltration je trebalo ove nedelje da učestvuje na turniru Capcom Pro Toura u okviru Tokyo Game Show festivala, ali je njegov tim Panda Global objavio da do toga neće doći dok se ne preispitaju ozbiljne optužbe na njegov račun i ne utvrdi istina o tome.

O čemu se radi? Tridesettrogodišnji Li se krajem prošle godine razveo od svoje žene zbog “nepremostivih razloga”, ali to nije glavna tema, već to na koji je način tretirao ženu. Protekle nedelje brojni Redditori su izneli niz dokaza i optužbi koje ozbiljno nagoveštavaju da je Infiltration redovno tukao i zloupotrebljavao svoju ženu, a pred kraj braka je konstantno pretio njenom životu i fizičkom blagostanju. Uz optužbe je ponuđen i audio materijal na kome se čuje njegova žena kako plače dok sluša pretnje njenong muža.

Vest se kao grom proširila fajterskom zajednicom, što je rezultiralo brojnim osudama i insistiranjem da se Infiltration zbog sramnog ponašanja isključi iz svih daljih takmičenja, i što je na kraju i dovelo do toga da ga njegov tim suspenduje sa Capcom Pro Toura dok se ne izvrši istraga i proveri da li su ove optužbe istinite.

Zaista, ukoliko je ovo istina, u pitanju je neverovatno sramno ponašanje jednog od najvećih legendi Street Fighter scene, koji je brojnim klincima željnim uspeha u tabačinama bio veliki uzor, a sada potencijalno i veliko razočarenje.

 

Related Articles