Astralis potvrdio svoju dominaciju

Astralis potvrdio svoju dominaciju

Samo par dana nakon što su podigli trofej u Londonu, danska ekipa je otputovala za Istanbul na Blast Pro Series i pobrinula se da bez poraza podigne još jedan trofej. Oni su u finalu u jednom gustom meču slavili potiv ekipe MIBR.

Na turniru učestvovalo je 6 ekipa, gde se svaka ekipa sastala sa svakim po jednom u formatu BO1 do velikok finala u kojem su se 2 najbolje plasirane ekipe borile u formatu BO3. Astralis je ubedljivo slavio u svim svojim mečevima do samog finala, kada smo konačno videli malo više uzbudljivosti.

U finalu sastali su se ekipom MIBR, a slavili su nakon 3 mape. Prvo se igrao Train, mapa koju je izabrao MIBR, ali na ovom mapi Astralis je bio nezaustavljiv, a kao i sve prethodne mečeve oni su ubedljivo slavili sa velikoh 16-3. Tada se brazilsko-američka ekipa budi i na Overpasu izlaze kao pobednici sa rezultatom 16-14. Ovo je prvi put još od 2016. godine kako je Astralis izgubio na ovoj mapi od ove ekipe. Treća mapa bio je Inferno, a rezultat je bio je isti kao i na prethodnoj samo u korist danske ekipe. Tokom celog meča smenjivali su runde naizmenično, ali pred sam kraj Astralis je bio skoncetrisanija ekipa, pa će u samo nedelju dana podići svoj drugi trofej.

Tokom cele godine bili su najubedljiviji i konstatno su pravili dobre rezultate, ali sada u poslednjih mesec dana, ne vidi se kako ih i jedna ekipa može ugroziti na poziciji broj 1. Pitanje je da li je i jedna ekipa ikada bila ovako ubedljiva i koliko će ova njihova dominacija trajati. Oni su sada izjavili da će uzeti manji odmor, a sledeći turnir na kojem učestvuju je EPICENTER koji počinje za 3 nedelje.

Related Articles