Korejski OGN se širi i na Severnu Ameriku, organizuje PUBG Ligu

Korejski OGN se širi i na Severnu Ameriku, organizuje PUBG Ligu

Najveća i najprofitabilnija esport produkcijska kuća u Severnoj Americi, OGN, objavila je svoje planove za širenje svog poslovanja po prvi put van okvira Južne Koreje.

Planiramo je plansko i obimno širenje posla u Severnu Ameriku, koje uključuje investicije vredne oko 100 miliona dolara. Jedna od glavnih stvari jeste svakako nova esport arena studija, koja će biti izgrađena u Menhetn Biču, Kalifornija, zajedno sa svom potrebnom opremom za vrhunsku produkciju i emitovanje događaja uživo – studio, oprema, ljudstvo…

Ovo širenje je pokrenuto dogovorom koji je potpisan sa PUBG Corp. i koje ima za cilj početak prve profesionalne PUBG lige u Severnoj Americi, koju će producirati upravo OGN. Osim posla sa produkcijom PUBG NA Lige, OGN planira da u prvoj godini uloži novac i u produkciju brojnog sadržaja za severnoameričku publiku, kao što su dokumentarci, egzibicije, emisije, podkasti i drugi video materijal.

OGN je osnovan 2000. godine u Južnoj Koreji, i jedna je od prvih TV kuća koja se fokusirala isključivo na esport i tada neverovatno popularni StarCraft Brood War, koji se smatra začetnikom modernog esporta kakav danas poznajemo.

Related Articles