Dota 2 se vraća u Poljsku za ESL One u Katovicama

Dota 2 se vraća u Poljsku za ESL One u Katovicama

ESL One u hamburgu počinje za par dana, a organizatori su već odlučili da najave sledeće takmičenje. Prošle godine je po prvi put u ovaj turnir održan u Poljskoj, pa nakon što je sve prošlo kako treba, oni su odlučili da se vrate na isto mesto. Katovice postaju sve popularnija i popularnija destinacija za profesionalne gejming turnire. Godinama unazad gledamo najbolje CS:GO igrače kako se takmiče u ovom gradu, a sada se i Dota 2 turnir po drugi put organizuje ovde.

Turnir će se održati od 19-24. februara u Spodek Areni, a timovi će se boriti za nagradni fond koji iznosi $300 000. Prošle godine Virtus Pro je ubedljivo slavio na ovom turniru, ali ove godine će se igrati po novom ESLovom sistemu, koji će nam doneti još više mečeva. Osam ekipa će dobiti direktnu pozivnicu, dok će ostale četiri morati da se kvalifikuju preko regionalnih kvalifikacija(Evropa, Severna Amerika, Kina i Jugoistočna Azija).

Ipak postoji jedna razlika u odnosu na prošlu godinu, kada je ovaj turnir bio Mejdžor, pošto ove godine ipak neće biti, pa ESL još uvek nije dobio zeleno svetlo da organizuje neki Mjedžor ili Majnor ove godine.

 

Related Articles