Legendarni Majkl Džordan investira u Team Liquid

Legendarni Majkl Džordan investira u Team Liquid

Da popularni sportisti, a posebno velikani NBA lige, vole da investiraju u esport odavno nije neka novina, ali uvek nas prijatno iznenadi kada vidimo da se ovako velika imena vezuju za esport.

Nedavno je Kris Boš postao “stariji brat” Gen.G igrača, a već odavno su u esport investirali takvi velikani košarke kao što su  Pol Džordž koji ima sopstveni tim,  dok je Šakil O’Nil još pre dve i po godine bio među prvima koji su uložili ozbiljan novac u esport,kao i Rik Foks sa timom Echo Fox. Naravno, tu su i brojni NBA timovi koji su osnovali svoja esport odeljenja kao celina.

Sada nam u esport dolazi i onaj najveći, legenda ovog sporta i čovek koji je obeležio košarku 90-ih godina, čuveni broj 23 u Bulsima, Majkl Džordan. Džordan postaje jedan od vlasnika Liquida, i to preko njihove majke firme Axiomatic, u koju je Džordan, zajedno sa grupom drugih investitora, nedavno uložio 26 miliona dolara.

Džordan je tako postao poslovni partner sa jednom drugom NBA legendom, koji je 2016. otkupio Team Liquid – Medžik Džonsonom.

Related Articles