Završena je grupna faza ESL One-a u Hamburgu

Završena je grupna faza ESL One-a  u Hamburgu

Pre tri dana okupili su se neki od najboljih Dota 2 timova da se takmiče za nagradni fond od $300,000, a kako nam se ogrupna faza bliži kraju, čekamo samo još jedan meč, da bi dobili konačnu listu sledećeg dela takmičenja.

Ekipe su bile podeljene u dve grupe od po 6 ekipa. Prve dve ekipe iz obe grupe nastaviće učešće ugornjem delu žreba, a treća i četvrta ekipa će preći u donji deo žreba. U grupi A, prva 2 mesta obezbedili su Team Secret i ViCi Gaming, a u grupi B, Team Aster i Virtus Pro. Što se tiče grupe A , Evil Geniuses i Pain Gaming će nastaviti takmičenje, dok će iz grupe B, duel Complexity-a i NiP-a, odlučivati ko će proći dalje. Trenutno se igra taj meč, a Complexity ima prednost od 1-0, a neophodno će im biti da pobede i u drugom meču, da bi prošli dalje. Za sada nema previše iznenađenja i svi favoriti su očekivano prošli dalje.

Što se tiče gornje faze takmičenja Virtus Pro će se sastati sa Team Secretom, a taj meč bi trebalo da počne danas oko 18:00. Drugi meč gornje faze će biti između kineskih ekipa Team Aster i Vici Gaming, a njihov meč bi trebalo da počne u isto vreme kao i meč VP-a i TS-a. Oba meča bi trebala da budu prava poslasitca, a gubitnici će se sastati sa pobednicima prvih mečeva u donjem delu žreba.

EG i Pain Gaming tamo čekaju svoje protivnike, od kojih je trenutno Team Forward u najboljoj poziciji,a NIP i Complexity se bore za preostalo mesto. Mečevi donjeg dela žreba odigraće se sutra, pa će odmah posle toga igrati sa gubitnicima današnjih mečeva iz gornjeg dela žreba.

Za sada imamo četiri ekipe koje su prikazalo fenomenalu igru, pa ne možemo baš da kažemo ko je glavni favorit za osvajanje ovog turnira, ali 28. Oktobra će nas čekati veliko finale koje bi trebalo da počne oko 16:00.

 

Related Articles