Riot najavio domaćine budućih Worlds turnira

Riot najavio domaćine budućih Worlds turnira

Riot je na svom sajtu izbacio vest u kojoj su najavili gradove u kojima će se održati naredni Worlds turniri. Glavni razlog ovog poteza je da daju organizatorima, pa i samim fanovima, više vremena da mogu da se spreme.

Sledeće godine, Worlds će se vratiti u Evropu, prvi put nakon četiri godine, kada se održao u Berlinu. Naredni domaćin biće Pariz, što će za Grad Svetlosti biti prvi put da održava ovakav turnir. Takmičenje će biti održano u AccorHotels Areni, istoj areni u kojoj se održava i ATP Master u Parizu.

Za dve godine vraćaćemo se na daleki istok, a ovog puta domaćin će biti Kina. 2017. godine kada je Worlds održan u Kini, svi rekordi po gledanosti su oboreni. Preko 80 miliona ljudi gledalo je polufinale, a u Nacionalnom Stadionu Pekinga bilo je više od 40 000 ljudi. Sa obzirom da će 2020. godine biti jubilarno 10. Worlds takmičenje, nije iznenađenje da ćemo se ponovo vratiti u tzv. Ptičije Gnezdo.

Severna Amerika je 3 puta do sada bila domaćin Worlds, a sa obzirom da NA LCS svake godine raste zajedno sa svojim aprtnerima, nema iznenađenja što će se Worlds ponovo održati u Americi 2021. godine.

Za fanove koji žive daleko od spomenutih regija, Riot je najavio da če Mid-Season Invitational i All-Star Event biti održani na nekim novim mestima, koja nisu imala priliku do sada da budu domaćini.

 

Related Articles