NA`VI osvaja BLAST Pro Series u Kopenhagenu

NA`VI osvaja BLAST Pro Series u Kopenhagenu

U subotu završen je još jedan turnir koji organizuje Blast, a ovoga puta Natus Vincere izlazi kao pobednik. Blastovi turniri traju samo 2 dana, a igraju se mečevi u formatu BO1 do velikog finala kada se igra BO3. Ovo je relativno nov format, a u kratkom roku, imaćemo priliku da gledamo još par njihovih turnira.

Na ovom turniru učestvovalo je 6 ekipa, od kojih je MIBR bio najlošiji, pa su završili sa skorom od 0-5. Cloud 9 koji je prvi dan igrao sa Valensom umesto Goldena i Kioshimom kao izmenom, pokazao je da i dalje ima kvalitetnu ekipu. Iako su završili turnir sa skorom 2-3, pokazali su znatne napretke u igri, što im može dati dodatnog samopouzdanja za buduće partije. Kioshima je takođe dosta dobro odigrao, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko potpiše ugovor sa američkom organizacijom.

Faze i Astralis su nekako prikazali promenljive partije, a nisu delovali kao da im je previše stalo do osvajanja ovog trofeja. Faze nije preneo formu sa prošlog turnira, dok danska ekipa definitvno nije igrala na prepoznatljivom nivou.

U finalu protiv NAVI-a igrao je NiP, ekipa koja je posle par lošijih nastupa na online turnirima, prikazaju solidnu igru, ali u finalu ipak nisu uspeli da ugroze NAVI. Jedina ekipa koja bar malo ove godine uspeva da parira dominaciji Astralisa je definitvno NAVI, koji je slavio rezultatom 2-0. Oni će sa sobom poneti $125 000, a ovo je samo još jedan u nizu turnir na kojem S1mple osvaja MVP nagradu.

Related Articles