Tigersi savladali NAVI za plasman na Mejdžor

Tigersi savladali NAVI za plasman na Mejdžor

Poslednjeg dana DreamLeague Sezone 10 gledali smo 2 duela. Ekipa Tigers čekala je pobednika meča RNG i NAVI za veliko finale i poslednje mesto koje vodi na Mejdžor u Kuala Lumpuru. U tom duelu CIS ekipa je izašla kao pboednik, pa su izašli na megdan sa ekipom iz jugoistočne azije.

Ubrzo nakon prvog duela počelo je i veliko finale, a u prvom meču gledali smo jednu veoma ubedljivu partiju Tigrova. Izabarali su Meepa, koji je potpuno razbio kompoziciju NAVI-a koji je probao da igra oko Drow aure. Iako je prvi meč trajao samo 27 minuta, Igraču NAVIa su se brzo sabrali, a sjajnom partijom Blizzya na Axe-u, uspeli su da izjednače rezultat.

U trećem meču NAVI još jednom uzima Axe-a i ovoga puta potpuno uništava Tigrove, koji su delovalo potpuno dekoncentrisano. Natus Vincere je napravio ogromnu prednost veoma rano, pa su bez problema uspeli da završe meč za manje od 25 minuta. Sada tigrovi više nisu imali pravo na grešku. U četvrtom meču ponovo igraju kao što su igrali tokom celog turnira. Uspostavljaju kontrolu u ranom delu meča, pa i pored dobre odbrane NAVI-a, nemaju puno problema da privedu meč kraju, što im je ubezbedilo odlučujuću mapu.

U odlučujućem meču NAVI je probao sa timskom kompozicijom, tako što su izabrali Enigmu, Voida, Feniksa i Treanta, ali to ipak nije proradilo, s obzirom da ni jednom nisu uspeli da ubiju Miranu, na kojoj AhJit imao sjajan meč. Tigorvi su na kraju bili spremniji, što im je donelo veoma bitnu pobedu, i plasman na prvi Mejdžor godine.

Ovom pobedom osvojili su 120 DPC poena, a pored plasmana, osvojili su i $125 000. Mejdžor u glavnom gradu Malezije počinje za par dana, pa ćemo videti da li će Tigrovi moći da prenesu svoju dobru formu i na taj turnir.

Related Articles