Zaposleni tužili Riot Games zbog seksizma

Zaposleni tužili Riot Games zbog seksizma

Ukoliko pratite industriju video-igara i posebno esport naslove, verovatno ste bili upućeni u situaciju koja se razvila sredinom ove godine, kada je krenula na videlo da izlazi negativna radna atmosfera u okviru Riot Games, kreatora popularne MOBA igre League of Legends.

Sada, par meseci kasnije nakon te prašine, Riot je ponovo u centru pažnje po tom pitanju, ali ovoga puta zbog tužbe sadašnjih zaposlenih i jedne bivše zaspolene. One tuže Riot zbog nejednakog tretmana koje su imale u firmi, u odnosu na muške zaspolene.

Tvrdi se da je u kompaniji stvorena atmosfera gde su poželjni kao zaspoleni “agresivni muškarci” i da je gotovo nemoguće napredovati kao žena, pa čak i dobiti jednaku platu. One tvrde da su tretirane loše, da su trpele seksualno uznemiravanje i da njihove ideje i predlozi nisu uzimane za ozbiljno zato što su žene.

Zahteva se odšteta za plate, prekovremeni rad, pretrpljen bol i drugu nanetu štetu, ali još uvek nije precizirano o kojoj se tačno sumi radi.

Više detalja pročitajte u Kotaku članku, koji je pre par meseci svojim istraživačkim tekstom i otkrio celu ovu priču oko atmosfere u Riot Games.

Related Articles