Artifact ulazi u otvorenu betu, ali igrači već sada masovno negoduju zbog plaćanja svega

Artifact ulazi u otvorenu betu, ali igrači već sada masovno negoduju zbog plaćanja svega

Velika pažnja i prašina se podigla oko Valveove kartične igre bazirane na Dota svetu, Artifact.

Igrači su imali velika nadanja i očekivanja, da će se konačno pojaviti nešto što će stati na put dominaciji Hearthstonea. I dok su mišljenja mnogih oko same igre i gejmpleja podeljena, ono gde svi u glas pričaju istu stvar jeste opšte negodovanje zbog poprilično skupog sistema monetizacije u igri.

Ide se toliko da čak postoji bojazan da će igra biti “mrtva pre nego što izađe” jer će odbiti mnoge igrače svojom skupoćom. Bazična igra košta 20 dolara, ali u tom starteru ne dobijate praktično ništa važno. Packovi koštaju 2 dolara, a ulaz u Expert Constructed/Phantom Draft Gauntlets 1 dolar. Takođe, u packovima od 12 karata možete dobijati i “starter” karte, što bi u Hearthstoneu bio ekvivalent da u packovima dobijate basic karte.

Mnogi poznati igrači poput Savjza, Krippa, Disguised Toast, Reynada i drugih koji su probali igru kritikuju neke gejmplej mehanike i dizajn, ali pre svega kritikuju izuzetno skupu monetizaciju, jer se praktično plaća apsolutno sve u igri, od karata preko igranja bilo kog moda. Kripp je to lepo rekao rečenicom da “U Artifaktu vaše vreme nema gotovo nikakvu vrednost”.

Valve je u međuvremenu najavio novi beta peč koji će omogućiti besplatno “vežbanje” drafta sa prijateljima i pretvaranje neželjenih karti u ulaznice za igranje nekih modova, ali nismo sigurni koliko će to trenutni biti dovoljno da smiri strasti igrača.

 

Related Articles