Ucal postaje novi igrač Afreeca Freecsa

Ucal postaje novi igrač Afreeca Freecsa

Rano ujutru na svom tviter nalogu ekipa Afreeca Freecs je predstavila svoje nove pojačanje, zvezdu midlejna Son “Ucal” Vu-Hjeona. Ucal je sa još trojicom iz KT Rolstera pre neki dan objavio da napuštaju korejski supertim i da će biti slobodni igrači.

Ucal je debitovao u martu ove godine i veoma brzo se proslavio u LCK-u, a s obzirom da je odmah  bio na istom nivou kao najveće zvezde ove igre, kao što su Faker iz SKT-a i Kingzoneov Bdd, dobio je nadimak ”super rookie”.

U Summer splitu ove godine,što je bio njegov prvi puni split, on je sa svojom ekipom uspeo da osvoji domaću ligu, što je prvi put za KT da bude šampion nakon 4 godine. Ipak, iako su bili prvi favoriti na ovogodišnjem Worldsu, ispali su u četvrtfinalu od kasnijih šampiona, Invictus Gaminga.

On će preuzeti poziciju LCK veterna i bivšeg kapitena tima Kuroa, koji je nakon 2 godine napustio Afreeca Freecse. Pored Kuroa, tim su takođe napustili Kramer i TusiN, ali njihove zamene još uvek nisu pronađene.

Ovo je bila najuspešnija sezona za Afreeca Freecse, koji su po prvi put uspeli da se kvlaifikuju na World, a uspeli su da doguraju čak do četvrtfinala, gde su poraženi od Cloud 9-a.

Related Articles